Vilniaus ir Maskvos mokytojai ir moksleiviai dalinsis patirtimi

Vilniaus savivaldybės ir Maskvos švietimo departamentų vadovai Maskvoje pasirašė bendradarbiavimo protokolą, kurio tikslas – plėtoti ir stiprinti dvišalius ryšius švietimo srityje.

„Švietimas yra vienas svarbiausių mūsų veiklos prioritetų, kuriam skiriame ypatingą dėmesį. Sklandesnį ir kokybiškesnį ugdymo procesą galima užtikrinti ne tik pertvarkius mokyklų tinklą ir renovavus mokyklas. Nemažiau svarbu yra turtinti mokyklų bendruomenių patirtį, bendrauti ir dalintis idėjomis su kitų šalių mokyklomis“, – sako Vilniaus meras Vilius Navickas.

Anot Švietimo departamento direktoriaus Gintaro Alfonso Petronio, iki šiol tarpusavyje bendravo Vilniaus „Gabijos“ gimnazija ir Maskvos J. Baltrušaičio vidurinė mokykla, kurios keisdavosi mokinių grupėmis.

„Šio protokolo pagrindu galėsime išplėsti bendradarbiavimą, įtraukiant kuo daugiau sostinės mokyklų ir plečiant bendradarbiavimo priemones. Jau šio mėnesio gale mokytojai iš sostinės mokyklų vyks stažuotis į Maskvą“, – bendradarbiavimo nauda dalijasi Švietimo departamento direktorius.

Remiantis protokolu, abi pusės planuoja organizuoti konferencijas ir seminarus švietimo plėtros temomis, keistis vadovaujančių asmenų ir pedagogų grupėmis, dalintis patirtimi ir kelti kvalifikaciją organizuojant Vilniaus rusų kalbos mokytojų stažuotes Maskvoje ir Maskvos lietuvių kalbos mokytojų stažuotes Vilniuje. Be to, bus keičiamasi moksline, metodine, pedagogine, grožine literatūra.

Panašų susitarimą Savivaldybės Švietimo departamentas yra pasirašęs su Joensū miestu (Suomija).


Šiame straipsnyje: mokyklosbendradarbiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių