Vilniaus gyvybės langelyje paliktas berniukas

Vilniaus gyvybės langelyje šeštadienį apie 15val. paliktas maždaug trijų dienų amžiaus berniukas, sveriantis 3400 gr., praneša 15min.lt.

Kūdikis buvo aprengtas dvejais šliaužtinukais, dvejomis poromis kojinių, ant galvos jam buvo užrišta kepurytė, vaikas buvo susuktas į pledą.

Tai yra jau antrasis kūdikis Vilniaus gyvybės langelyje. Gruodžio viduryje čia buvo palikta maždaug poros savaičių mergaitė.

Gyvybės langelis Vilniuje buvo įkurtas pernai lapkričio 25 d. Tai buvo pirmasis šalyje gyvybės langelis.

Gyvybės langelis įrengtas taip, kad vaiku rūpintis nenorintys jo tėvai, kūdikį saugiai galėtų iš gatvės įdėti į specialią kapsulę.

Pagal galiojančią tvarką, gyvybės langelyje savo kūdikius palikusioms motinoms atsakomybė negresia, kadangi vaikais pasirūpina specialistai, jų gyvybei pavojus nekyla.

Per tris mėnesius, pakeitusios savo nuomonę motinos, gali vaikus susigrąžinti. Tiesa, kaip rašė "Kauno diena" tam reikia DNR tyrimų, kurie kainuoja maždaug 900 litų.

Kauno gyvybės langelyje kovo mėnesį palikusi berniuką mama buvo nuspendusi jį auginti pati, tačiau sužinojusi apie DNR tyrimus, vėl dingo kaip į vandenį.


Šiame straipsnyje: gyvybės langelisnaujagimis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių