Vilniaus „Grąžtai“ nesiruošia keltis į Kiniją

Vilniaus įmonė "Grąžtai" liko viena iš nedaugelio Europoje veikiančių grąžtų įmonių, tačiau pasekti konkurentų pavyzdžiu ir iškelti gamybą į Kiniją nesirengia - kitaip rizikuotų netekti tokių reiklių pirkėjų kaip Šveicarijos laikrodžių ar Vokietijos automobilių gamintojai, rašo "Verslo žinios".

"Jei kur ir kelsimės, tai tik į Raseinius, o ne į Kiniją", - teigė "Grąžtų" generalinis direktorius Darius Ulickas.

Iškelti gamybą ir parduoti Vilniuje turimą pastatą bendrovė planavo dar prieš penkerius metus. Dalis gamybos proceso jau vyksta Raseiniuose.

Tačiau, kaip teigė D.Ulickas, persikraustymo planai buvo atidėti dėl užklupusios krizės. D.Ulicko teigimu, beveik visi Europos gamintojai iškėlė gamybą į Kiniją ir užsiima tik įrankių pardavimu.

"Ekonomikos nuosmukis pirmiausia kirto automobilių ir orlaivių pramonei, o per juos - ir mums. Bet tikimės pirmieji pajusti ir šių sričių atsigavimą", - teigė įmonės vadovas.

Pagrindinės "Grąžtų" plėtros rinkos yra Lotynų Amerika - bendradarbiaujama su užsakovais iš Čilės, Brazilijos, o netrukus bendrovės atstovai vyksta į Kolumbiją užmegzti ryšių.

Raseiniuose įmonė turi įsigijusi tinkamą pastatą ir ketina įrengti modernią gamyklą. "Grąžtai" priklauso Raseiniuose esančiai Džeiranos grupei".


Šiame straipsnyje: grąžtaigrąžtasKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
rtgefghdhdwgydegyjfytsqdfswgqwyhj6t weqsdtwstsqytqrwdq6syhdsts5 wthysqws7usqrqsxtgssxdfzgtfzajsigsxopsxhgopdxofg;phgckjxcikgvjifucdyfxgjuvghhj jjyhtfydtrtopbggrfhgrfhfgbjidufrjkuiogfjfiuogfjhgrtjiuvfhkdfhifdkdbjhfvggsuygsvudfnjcfjcnfdidchdcvhfdvdschsagdcHGDCYTFSGDSTYUXSYSDHUDCGBSIOAHAoazhjazjkazhgsxhydtdcvgfsddschdsyuhdshujsdhdschscgsxgfvsadhjsgskmdsuswbxsioevwehuicxswtyu9 xsqghdwydcwhdcwgydvydsghcjkbsjhxs gcghcdhxjkgs
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių