Vilniaus gatvių eksperimentas „šviesu-tamsu“ vilniečiams nepatiko

Skolų į kampą įsprausta Vilniaus valdžia ėmėsi eksperimento „šviesu tamsu“. Portalas teiravosi, kaip šį valdžio užmojį vertina patys miestiečiai.

Gatvėje kalbintų vilniečių mintys ir portalo komentatoruose išsakyti pastebėjimai sutapo: vieni stebėjosi, kiti piktinosi, tačiau pritariančių tokiam eksperimentui nebuvo.

„Kai 5 išprievartaus, apiplėš, sumuš, dar vieną nužudys, tai gal tada kas dešimtą (žibintą, - red.past.) įjungs“, - savo nuomonę liejo anoniminis komentatorius.

Kiti ne tik piktosi, bet ir siūlė: „Siūlau taupyti apšvietimą išjungus Žvėryne, Turniškėse ir panašiuose rajonuose. Ten dauguma su savais automobiliais iki durų atrieda. Kam jiems gatvių apšvietimas? Taupyti galima visus“.

Stalius Viktoras

Blogai toks mažinimas, kai tokia kriminogeninė padėtis. Vaikams sakau vakarais nevaikščioti, pačiam vis tiek visokių reikalų atsiranda. Vairuodamas irgi prasčiau matai, gali pėsčiųjų nepastebėti, jei jie atšvaitų neturi.

Verslininkas Tomas

Nelogiškas toks sprendimas, reikia šviesti ir apšviesti, o ne slėptis nuo šviesos. Aš pats savęs neriboju niekada, taip pat dabar.

Studentė Gintarė

Labai negerai, kad mažina, jau dabar man baisu vakarais vaikščioti, gyvenu Antakalnyje, ten labai juntama, kad sumažėjęs apšvietimas. Kai reikia kur nors eiti vakare, vis dažniau kviečiu taksi.

Pensininkė Marė

Negerai, kad apšvietimą mažina, bet reikia taupyti, ką darysi, viskam pritariu. Mums, pagyvenusiems žmonėms, tai ne taip svarbu, galime dieną visus reikalus susitvarkyti, o vakare namie pabūti, bet jaunimui blogiau, gali vakare kas nors užpulti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių