Vilniaus gatvėse – socialinės reklamos prieš šiukšlinimą

Reklaminiai stendai Vilniuje visą vasarą miestiečius ragins būti socialiai atsakingais. Aplinkai draugiškas bei ekologišką požiūrį skatinančias reklamas sostinės gyventojams pristato vizualiųjų menų konkurso „Žaliasis kodas“ nugalėtojai.

Su nacionalinio ekologijos konkurso geriausiais darbais susipažinti galima bus ir kino teatro ekranuose bei specialioje parodoje. 

20 trumpametražių ekologiškų filmukų bei daugiau nei 70 nuotraukų, plakatų ir piešinių – tiek įvairaus žanro darbų buvo pateikta „Žaliojo kodo“ konkursinei programai. Juos apjungė bendra tema – argumentų už ekologišką gyvenseną ir aplinkos apsaugą paieška.

Grafinio dizaino kategorijoje komisija, kurią sudarė teatro ir kino režisierius Kiril Glušajev, viena perspektyviausių jaunųjų Lietuvos fotografių tituluojama Indrė Šerpytytė, naujienų portalo „Bernardinai.lt“ redaktorius Andrius Navickas, vyriausiasis reklamos agentūros „Love“ dizaineris Gediminas Saulis, ekologiško gyvenimo būdo gido „Ozonas“ redaktorė Kristina Kučinskaitė, Aplinkos ministerijos Kraštovaizdžio skyriaus vedėjas Gintautas Gruodis bei europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė, nugalėtoju paskelbė Liutaurą Parojų, fotografijos kategorijoje – Simoną Valatką.

Pirmojo darbas „Apie natūros paieškas“ ironiškai parodo, kad nepakeitus visuomenės požiūrio į aplinkosaugos problemas, natūralią gamtą atrasti galima bus tik muziejuje, o S.Valatkos fotomontažas iliustruoja vieną opiausių sostinės problemų – aplinkos taršą bei galimas jos pasekmes – šiukšlėmis užtvindytą Neries pakrantę.

„Akivaizdu, kad daugelis konkurso dalyvių į „Žaliąjį kodą“ pažiūrėjo kūrybiškai. Labai svarbu, kad ne tik tokiuose konkursuose, bet ir apskritai pilietinėse iniciatyvose, kuriomis siekiama tausoti gamtą ir puoselėti aplinką, į priekį vestų įsitikinimai ir požiūris, todėl džiaugiamės sulaukę darbų, gimusių iš idėjos“, – teigia konkurso iniciatorė europarlamentarė Radvilė Morkūnaitė.

Simboliška, kad dviejų vilniečių darbai papuoš jų gimtajame mieste esančius reklaminius  stendus. Dvidešimt įdomiausių kūrinių fotografijos ir grafinio dizaino kategorijose vilniečiai išvysti gali „Ekobangos“ erdvėje prekybos centre „Gedimino 9“.

Tuo tarpu video kategorijoje komisija pirmąją vietą skyrė šiauliečiui Viktorui Gundajevui, kuris sukūrė trumpametražį animacinį filmą „Radioactive zone“. Šmaikščią lietuvių liaudies pasakos adaptaciją pamatyti galės visi kino teatre „Pasaka“ apsilankę filmų gerbėjai.


Šiame straipsnyje: reklamosaplinkosauga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių