Vilniaus gatvės apšviestos ir dieną?

Susirūpinę sostinės gyventojai pranešė, kad šiandien visą dieną Maironio ir Užupio gatvėse įjungtas apšvietimas. „Vakarais kai kurios gatvės dėl tariamo taupumo skendi tamsoje, o vidury dienos šviečia lempos“, - piktinosi portalo redakcijai paskambinęs vilnietis.

Vilniausdiena.lt kalbintas Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklų direktorius Juozas Bartkevičius pripažino, kad lempos nurodytose sostinės senamiesčio gatvėse įjungtos.

Pasitikslinęs duomenis, direktorius pranešė, kad šiose gatvėse šiandien vyksta gedimo šalinimo darbai.

„Kažkurioje Vilniaus gatvėje beveik kiekvieną dieną galite išvysti tam tikrą laiką degančias lempas“, - pasakojo J. Bartkevičius.

Pašnekovas pasidžiaugė, kad sostinės gyventojai pilietiški. „Kartais pasitaiko gedimų apie kuriuos mes patys nežinome, todėl gyventojų skambučiai visada naudingi“, - sakė J. Bartkevičius.

Vilniausdiena.lt primena, kad gatvių apšvietimas sostinėje reguliuojamas automatiškai ir yra suskirstytas į 600 maitinimo punktų. Kiekviename jų stovi fotodaviklis, kuris nustato, kada apšvietimą įjungti, kada išjungti.

Apniukusiu oru gatvės apšviečiamos paprastai viena valanda ilgiau nei saulėtą, o rytais galima pastebėti, kaip Žirmūnuose apšvietimas išsijungia anksčiau nei miškų apsuptame Antakalnyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių