Vilniaus gatvė atgaus savo grožį

Maža, duobėta ir neapšviesta – tokią vilniečiai mato Vilniaus vardu pavadintą gatvę. Viena pagrindinių miesto arterijų ištisus dešimtmečius nematė rimto remonto. Tačiau savivaldybės planuose jau yra jos atnaujinimo projektas.

Vilniaus savivaldybės Miesto ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas pripažino, jog šiai gatvei verkiant reikia renovacijos.

„Savivaldybė šiuo metu laukia tik Vyriausybės pagalbos ir pritarimo. Deja, kitais metais tikriausiai nepavyks pradėti darbų, nes Vilnius bus Europos kultūros sostinė, ir raustis vienoje pagrindinių miesto gatvių mums tikrai niekas neleis. Bijau, kad teks laukti 2010 m.“, – esamą padėtį aiškino A.Mikalauskas.

Jis tikino, kad visą gatvę reikia renovuoti iš pagrindų. Kosmetinio remonto išklypusiems šaligatviams, išmuštam gatvės grindiniui ir apšvietimui neužteks.

„Keisime ir šaligatvius, ir patį grindinį. Jis bus iš tašyto akmens. Galbūt tam tikroje dalyje eismas bus ribotas, nes, šia gatve vilniečiai mėgsta pasivaikščioti“, – planais dalijosi A.Mikalauskas.

Plačiau apie tai skaitykite rytojaus dienraštyje „Vilniaus diena“


Šiame straipsnyje: Vilnius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių