„Vilniaus fejerija 2010“ - 40 minučių kulminacijos

Antrojo tarptautinio fejerverkų festivalio "Vilniaus fejerija 2010" organizatoriai žada,
kad visas renginys bus lyg 40 minučių trukmės šventės kulminacija.

"Paprastai fejerverkas būna kokio nors renginio kulminacija. O čia ji truks ištisas 40 minučių", - juokėsi projekto vadovė Nijolė Ruzgienė. Rugsėjo 3-ą dieną Vilniaus Vingio
parko padangę papuoš trijų pirotechnikos komandų iš Rusijos, Lenkijos ir Prancūzijos fejerverkai.

Tiesa, jie nebus visai tokie, prie kokių pripratę žiūrovai Lietuvoje. "Šio festivalio tema - parkų fejerverkai. Pas mus likusi tradicija fejerverkų, kurie išsiskleidžia po visą dangų. Parko fejerverkai yra kitokie - jie skrodžia ne dangų, o sielą", - šypsojosi N.Ruzgienė.

Laukiant tamsos publiką linksmins grupės "Skamp" ir "Skylė". Atėjus sutemoms prasidės konkursinė programa - pirotechnikai rungsis dėl geriausios komandos vardo.

Komandos varžysis atlikdamos aštuonių minučių fejerverkų programą, sudarytą iš trijų dalių, priderintų prie muzikos. Pirmoji dalis bus privalomoji programa - visos komandos improvizuos pagal tą pačią muziką ir galės naudoti tik tos pačios spalvos - baltos, raudonos ir mėlynos - efektus.

Antrojoje dalyje muzikos kūrinys ir fejerverkai turės atspindėti atstovaujamos šalies nacionalinį savitumą, o trečioji dalis bus laisva programa - pirotechnikos specialistai galės improvizuoti pagal pačių pasirinktą muziką.

Geriausią pasirodymą rinks žiūrovai ir komisija, sudaryta iš pirotechnikos specialistų, menininkų ir žinomų visuomenės veikėjų. "Žmonės paprastai renka tiesiog labiausiai patikusį, o profesionalai turi savo kriterijus - kokios pasirinktos medžiagos, spalvos ir, svarbiausia, koks sinchronas su muzika", - sakė lietuviškos pirotechnikos ir fejerverkų įmonės "Blikas" įkūrėjas Gytis Lagunavičius.

Šios kompanijos parodomasis fejerverkas vainikuos visą šventę. "Žmonės tikrai atsakingai ruošiasi. Čia kaipmuzikos kūrinys - reikia nuo mažumės repetuoti ir ruoštis, kad galėtum pasirodyti. Pernai "Bliko" pasirodymas pribloškė visus, o šiemet pasirodymas bus dar įspūdingesnis", - žadėjo N.Ruzgienė.


Šiame straipsnyje: Vilniaus fejerija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių