„Vilniaus energija“ teisme siekia panaikinti skirtą įspėjimą

Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdoma centralizuotą šilumą tiekianti įmonė „Vilniaus energija“ siekia panaikinti Energetikos inspekcijos skirtą įspėjimą už netinkamą šildymą.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, trečiadienį nagrinėjęs ginčą, sprendimą skelbs sausio 16 dieną, BNS informavo teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Anot jos, ginčas kilo, vieno Vilniaus Perkūnkiemio mikrorajono daugiabučio gyventojams apskundus „Vilniaus energijos“ paslaugas, kai praėjusį žiemos sezoną butuose buvo šalta, o sąskaitos už šildymą - itin didelės. Valstybinės energetikos inspekcijos specialistams patikrinus butus, buvo nustatyta, kad bute žiemą temperatūra tesiekė 14 laipsnių Celsijaus, o vieno buto vidutinė mėnesio sąskaita siekė 500 litų.

Energetikos inspekcija tuomet įspėjo bendrovę palaikyti tinkamą temperatūrą - šį įspėjimą „Vilniaus energija“ nori panaikinti.

„Jie (“Vilniaus energija„ - BNS) prašo panaikinti tą sprendimą ir inspekcijos balandžio 22 dienos (2011 metų - BNS) nurodymą, kuriuo buvo įpareigota pašalinti pažeidimus“, - sakė S.Jacinevičienė-Baltaduonė.

„Vilniaus energija“ inspekcijos buvo įpareigota užtikrinti, kad šildymas atitiktų higienos normas. Teismo atstovės teigimu, įmonė prašė ir reikalavimo užtikrinimo priemonių - kad inspekcijos nurodymo vykdymas būtų panaikintas, kol vyks teismo procesas. Tačiau ir šis teismas, ir Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas prašymą atmetė kaip nepagrįstą.

Energetikos inspekcija šią savaitę paskelbė, jog „Vilniaus energija“, pernai lapkritį pateikusi itin dideles sąskaitas, galėjo klaidinti vartotojus. Inspekcija žada dėl to kreiptis į prokurorus.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energijašildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

ELŽBIETA

ELŽBIETA portretas
2009 m. pradėjau įrodinėti Energetikos ministerijai, kad yra nuotolinio valdymo Rubiseif - 3 ir vidury nakties, kai visas miestas miega - Vilniaus energija kelia šildymo temp., nesvarbu, kad yra name nustatytas ,,naktinis režimas" ir Jų tos šilumos naktį visai nereikia. Brukama jėga, savo paslauga - vartotojams.Visos valstybinės institucijos, tik pamurkė, ir .... viskas. Bijo, tyli. Darbo neteks ? Ką atstovauja, neaišku, ar Valstybę ar Privatų sektorių. Reik manyti iš kainų aišku. 2011 m. po 4 metų tyrimo, UAB Vilniaus energija buvo priduota Generalinei Prokuratūrai, Valstybinei vartotojų teisių apsaugai, kaip nesąžininga komercinė veikla - kaip Jūs manote, ir viskas, buvo atmesta, kaip įrodymų nepagrįstumą.Viskas susiję, tiek valstybinės, tiek privačios ? Tik kodėl iš Valstybės biudžeto, Jiems atlyginimus skiria. ? Ir taip aišku.

Joo

Joo portretas
Pilnai pritariu Elzbietai, labai jau nenoriai Energetikos Iinspekcijos ir kitos Valstybines istaigos kontroliuoja tai kas joms privaloma.

geras budas

geras budas portretas
Kiekviena atskira namu bendrija gali paduoti VE ir pacia Dalkia teisman vis kitame teisme kas kelios dienos ir reikalauti arestuoti atatinkamo turto teismo gincui isspresti. Po daugelio tokiu gincu, visas vagiu turtas bus arestuotas ir jie neisvengiamai privales arba normaliai dirbti arba bankrutuoti, tada bus galima nacionalizuoti uz 1Lt ir dar sius vagis bus galima pasodinti uz neteiseta reketa bei vagystes neteisetu saskaitu pavidale.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių