„Vilniaus energija“ nuo 2016 metų uždarys vieną elektrinę

Šilumą sostinei tiekianti bendrovė „Vilniaus energija“ nuo 2016 m. žada uždaryti dujomis kūrenamą elektrinę ir Europos Sąjungos (ES) reikalavimu mokyti klientus taupyti. Dėl per didelės taršos turėtų būti uždaryta įmonės valdoma 3-ioji Vilniaus elektrinė.

Vilniaus savivaldybei nepatvirtinus naujos biokuro jėgainės statybos projekto, Prancūzijos koncerno „Dalkia“ valdomos „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas teigė, kad šiltomis žiemomis šilumos sostinei turėtų užtekti.

„Mūsų sprendimas buvo aiškus - biokuru varoma trečioji Vilniaus elektrinė. Alternatyva dūmų valymo gamyklos (filtrų) įrengimas - atitiktų ES reikalavimus, tačiau 1,2 mlrd. litų investicijos bus jokios grąžos neduodantys pinigai, užgulsiantys visus mokesčių mokėtojus arba Vilniaus gyventojus. Biokuro katilo įrengimas turėtų ekonominę logiką, tai reiškia, kad jis ne tik nepabrangins šilumos, bet dar ir atpigins. Tam skirtume pinigų ir technologiją. Tačiau politikai, atrodo, pasirinko dujas. Įvairaus rango valstybės pareigūnai tą patvirtino ir jų sprendimą mes priimame“, - sakė R.Germanas.

Jis patvirtino, kad 2016 metų sausio 1 dieną „Vilniaus energija“stabdys trečiąją jėgainę ir šilumą miestui tieksime iš tų įrenginių, kurių galingumas per mažas, kad būtų ES reguliuojamas.

„Jeigu bus šilta žiema, to turėtų užtekti“, - sakė R.Germanas.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energijaelektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

DC

DC portretas
Neblefuok germanai! Jeigu taip viskas blogai, kodel visai neatsisakote nuomos, o laikotes isikibe ragais ir nagais?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių