„Vilniaus energija“ kratosi jai metamų kaltinimų

Sostinę šildanti bendrovė „Vilniaus energija“ pasigirdusias kalbas apie esą neskaidrią bendrovės veiklą vertina kaip politinių šalies grupuočių viešųjų ryšių akciją Lietuvoje artėjant savivaldos rinkimams.

„Prieš bendrovės veiklą nukreipta politinė viešųjų ryšių kampanija – gyventojų mulkinimas viduryje baltos dienos siekiant pelnyti rinkėjų simpatijas. Absoliučiai visą „Vilniaus energijos“ ir kitų Lietuvos šilumos tiekimo įmonių veiklą kontroliuoja ir šilumos kainas nustato Valstybė“, - teigė „Vilniaus energijos“ komercijos direktorius Rimantas Germanas.

Anot jo, būtent Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija nustato šilumos energijos kainas ir rūpinasi tiek kuro pirkimų, tiek kitų įsigijimų kontrole. „Šiandien gi bandoma įteigti gyventojams, kad šilumos tiekėjas pats reguliuoja šilumos energijos kainą. Šis ir kiti panašaus lygio kaltinimai – absurdas, neturintis nieko bendro su realybe“, - sakė R. Germanas.

Jo teigimu, tokie populistiniai politinių grupių žingsniai diskredituoja ne „Vilniaus energiją“, o įstatymais paremtą Valstybinę Lietuvos šilumos ūkio priežiūrą. „Bendrovės tikslas yra ne dalyvavimas politinėse intrigose, o patikimas ir kokybiškas šilumos energijos tiekimas vilniečiams. Todėl prašome leisti mums dirbti savo darbą ir iš anksto atsisakome dalyvauti nešvariose artėjančių rinkimų kovose“, - teigė R. Germanas.

Anot jo, „Vilniaus energija“ savo darbe vadovaujasi įstatymais, todėl teigti, kad miestui bus grąžinti mažesnės vertės šilumos tinklai nei numatyta šilumos ūkio 5statyme ir nuomos sutartyje nėra jokio pagrindo. Išsinuomoto turto likutinė vertė 2002 m. balandį sudarė 360,8 mln. Lt, o 2010 birželį buvo 476,5 mln. Lt.

Kryptingos „Vilniaus energijos“ investicijos – 482,9  mln. litų – per 8 darbo metus užtikrino du kartus efektyvesnę įmonės veiklą. Bendrovė nuostolius šilumos tinkluose sumažino nuo 24 iki 14 procentų ir baigia pasivyti moderniausius Europoje Skandinavijos šilumos ūkius, kurių trasose prarandama 8-12 proc. šilumos energijos.

Nuostolius termofikacinio vandens papildymui šilumos tinkluose „Vilniaus energija“ sumažino nuo 150 iki 30 kubinių metrų per valandą. Vidutinis karšto vandens atjungimo gyventojams laikas, kuomet „Vilniaus energija“ vykdo hidraulinius bandymus prieš šildymo sezoną, buvo sutrumpintas dviem trečdaliais – nuo 100 iki 33 valandų.

Sostinėje nuo 2002-ųjų buvo atnaujinta 57,6 kilometro nusidėvėjusių šilumos trasų, dar 53,5 kilometro trasų įrengta naujiems klientams. Vietoj 192 neekonomiškų grupinių boilerinių Vilniaus daugiabučiuose namuose buvo įdiegta virš 3,6 tūkst. modernių automatizuotų šilumos punktų.

„Vilniaus energija“ priklauso vienai didžiausių Europoje energetikos paslaugų kompanijų grupei „Dalkia“.


Šiame straipsnyje: Vilniaus energija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių