„Vilniaus energija“: dėl šalčių galimos šildymo sistemų avarijos

Sostinę šildanti bendrovė „Vilniaus energija“ atkreipė daugiabučius prižiūrinčių organizacijų dėmesį, kad artėjantys šalčiai reikalauja imtis papildomų prevencijos priemonių, kurios padėtų išvengti galimų šildymo daugiabučiuose sutrikimų, informuojama pranešime spaudai.

Vilniuje daugiabučiai namai yra projektuojami taip, kad tinkamai funkcionuotų esant 23 laipsniams šalčio. Hidrometeorologijos tarnyba prognozuoja, kad artėjantį savaitgalį sostinėje lauko oro temperatūra gali nukristi iki 29 ir daugiau laipsnių šalčio.

„Raginame būti pasiruošus ekstremalioms situacijoms – prieš šaltąjį savaitgalį iš anksto numatyti papildomas darbuotojų pajėgas, kurie būtų pasirengę šalinti namų vidaus šildymo sistemų sutrikimus ar avarijas“, - sakė „Vilniaus energijos“ projektų direktorius Tadas Janušauskas.

Anot jo, esant žemesnei nei įprasta temperatūrai gali užšalti šildymo sistemos, esančios arčiausiai nesandarių langų ir durų daugiabučių laiptinėse ar rūsiuose.

„Nors esame atsakingi už šilumos tiekimą tik iki daugiabučių namų įvadų, prireikus esame pasiruošę skubėti į pagalbą daugiabučius prižiūrinčioms organizacijoms. Netikėtoms situacijoms yra parengta ir mobilioji, rezervinė, katilinė“, - sakė T. Janušauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių