Vilniaus dovana Rygai

Artėjant Lietuvos vardo minėjimo tūkstantmečiui ir Latvijos Nepriklausomybės 90-mečio jubiliejui, Rygai praėjusią savaitę buvo iškilmingai padovanotas Vilniaus baltasis angelas - simbolinis kvietimas į Vilnių, Europos kultūros sostinę 2009.

Skulptoriaus Vaido Ramoškos sukurtas ir jau Vilniaus simboliu tapęs baltasis angelas nutūpė ant Rygos rotušės terasos miesto senamiestyje.

Rygos miesto meras Janis Birkas dėkodamas už dovaną pabrėžė, kad angelas visada siejamas su meile ir atjauta, todėl suteikia vilties ir jėgų.

Lietuvos ambasadorius Latvijoje Antanas Vinkus susirinkusiems svečiams palinkėjo toliau puoselėti Vilniaus ir Rygos bendradarbiavimą, stiprinti kultūrinius mainus, o miestelėnams - kuo dažniau svečiuotis vieniems pas kitus.

Angelo dovanojimo ceremonijoje kalbėję projekto „Vilnius Europos kultūros sostinė 2009" vadovė Elona Bajorinienė ir angelo autorius V.Ramoška pažymėjo, kad angelas - tai visų lietuvių dovana Latvijos sesėms ir broliams. Jis kviečia juos būtinai aplankyti Vilnių ir tapti „Gyvos kultūros" projekto bendraautoriais.

Po skulptūros atidengimo ceremonijos E.Bajorinienė žiniasklaidos atstovams ir menininkams pristatė nacionalinį projektą „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009".

Ceremonijoje susirinkusiems svečiams koncertavo muzikantas, multiinstrumentalistas Saulius Petreikis, tauro ragu, lumzdeliais ir kanklėmis atlikęs improvizacijas lietuvių liaudies sutartinių tema.

Ryga ruošiasi tapti Europos kultūros sostine 2014 metais.

Taip pat skaitykite:

Vilniečiai nebeskriaudžia angelų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių