Vilniaus darželiuose pradedamas šildymo sezonas

Rytoj Vilniaus ikimokyklinio ugdymo įstaigose bus pradėtas šildymo sezonas.

Miesto ūkio departamento direktoriaus pavaduotojas Antanas Mikalauskas pranešė pasirašęs nutarimą įjungti centrinį šildymą visoms sostinės ikimokyklinio ugdymo įstaigoms.

Šiuo metu Vilniuje veikia 122 lopšeliai-darželiai ir 16 mokyklėlių-darželių.

Dienraštis „Vilniaus diena“ jau šeštadienį rašė, kad atšalus orams Vilniaus darželių grupėse gerokai sumažėjo vaikų – peršalimo ligos mažuosius guldo į ligos patalą.

Pranešus apie šildymo sezono pradžią ikimokyklinio ugdymo įstaigose, sostinės meras Juozas Imbrasas suabejojo ugdymo įstaigose galiojančia šilumos apskaitos tvarka, jos skaidrumu ir teisingumu.

Mero pastebėjimu, dabar šilumos tiekėjui mokama ne pagal apskaitos prietaisų parodymus, bet pagal nustatytus normatyvus, o tai gali būti nuostolinga Vilniaus miesto savivaldybei, prieštarauti Šilumos ūkio įstatymui ir elementariausiai logikai.

„Nesvarbu kokia žiema - šilta ar šalta – darželiai ir mokyklos už šildymą turi mokėti vienodai, pagal maksimalius normatyvus. Kai kur tie normatyvai net keturis kartus didesni už kainų komisijos patvirtintus normatyvus“,- piktinosi meras J.Imbrasas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių