Vilnelės pakrantės nebebus tuščios

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia miestiečius siūlyti idėjas, kaip būtų galima sutvarkyti Vilnelės pakrantę tarp Užupio ir Belmonto kalvų.

Vilniaus miesto savivaldybė šiuo metu plėtoja bene ambicingiausią pastarojo meto projektą - Vilniaus „Architektūros parką". Kaip ateityje turėtų atrodyti su šiuo kvartalu besiribojančios Vilnelės pakrantės, kviečiami siūlyti ir patys vilniečiai.

„Ant Vilnelės pakrantės, tarp Užupio ir Belmonto kalvų plytinčioje teritorijoje, pokario metais įsikūrė industrinė zona, tačiau nuo to laiko, kai pasikeitė gamybos poreikiai, didesnė šios teritorijos dalis stovi apleista ir laukia, kol jai bus suteiktas naujas pavidalas ir funkcija",- sako projekto koordinatorė, Vilniaus miesto savivaldybės Miesto plėtros departamento Plėtros projektų skyriaus vedėja Rūta Matonienė. Pasak jos, „Architektūros parkas" - tai projektas, siekiantis sutvarkyti šią patrauklioje geografinėje aplinkoje įsikūrusią 58 ha teritoriją, kuri ateityje taptų pavyzdiniu miesto rajonu.

Vos tik prasidėjęs „Architektūros parko" projektas jau įtraukė įvairių sričių profesionalus - buvo organizuotos kūrybinės dirbtuvės, kuriose architektai, urbanistai, sociologai ir aplinkosaugininkai sprendė, kaip formuoti dalį viešųjų naujojo kvartalo erdvių: Vilnelės pakrantes, pėsčiųjų takus, naujus tiltus ir žmonių susibūrimų vietas.

Vilniaus miesto savivaldybei ne mažiau yra svarbu, kaip šias būsimas viešąsias erdves įsivaizduoja patys Vilniaus gyventojai, todėl projekto iniciatoriai kviečia visus miestui neabejingus piliečius išsakyti savo idėjas internetiniame puslapyje www.archparkas.lt.

Miestiečiai čia ras su būsimu „Architektūros parku" besiribojančios Vilnelės pakrantės žemėlapį, kuriame teritorija yra suskirstyta į keturias atskiras zonas. Susipažinę su šiomis zonomis, galės pasiūlyti idėją, ką kiekvienoje jų norėtų matyti, pavyzdžiui - vaikų žaidimų aikštelę, vasaros kino teatrą, baidarių nuomos punktą, lauko kavinę ir panašiai. Vilniečių apklausa vyks iki lapkričio 28 d.

Miestiečių pasiūlymus vizualizuos Kūrybinėse dirbtuvėse dirbantys architektai, o vizualizacijos bus pristatytos interneto puslapyje bei leidinyje. „Manome, kad šis, žaidimą primenantis idėjų siūlymas bus ne tik smagi pramoga miestiečiams, bet ir paskatins juos išsakyti savo nuomonę bei parodyti, jog jie nėra abejingi tam, kaip atrodys jų mylimas miestas",- sako Rūta Matonienė. Anot jos, visus sukauptus miestiečių pasiūlymus ir vizualizuotas idėjas urbanistai vėliau panaudos kurdami naująjį Vilniaus kvartalą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių