Viktoras Lukoševičius palieka uosto kapitono postą (atnaujinta)

12 metų Klaipėdos uosto kapitono pareigose dirbęs Viktoras Lukoševičius po skandalingų kuro vagysčių iš locmanų katerių, traukiasi iš posto.

Uosto locmanų kateriai sunaudoja per daug kuro. Toks įtarimas kilo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovui Eugenijui Gentvilui. Direkcija turi devynis laivus, tris iš jų naudoja locmanai, jais dirbama ir naktimis.

E.Gentvilą pasiekė žinia, kad iš katerių į privačius automobilius perduodamos talpos kuro. Pareigūnai kelias dienas stebėjo šias uosto darbuotojų vagystes.

„Kiek pamainų buvo tikrinta, visur kuro sunaudota daugiau nei liudija laivo įrašai. Todėl šitoj vietoj jokių nuolaidų negaliu taikyti“, – pabrėžė E.Gentvilas.

Būtent todėl iš pareigų šalių susitarimu nuo spalio 5 d. iš užimamų pareigų traukiasi uosto kapitonas Viktoras Lukoševičius. Vyksta inventorizavimas, kapitonas prisiėmė administracinę-politinę atsakomybę.

„Norėjau dar metus atidirbti iki kitų metų liepos“, – pirmadienį spaudos konferencijoje patvirtino uosto kapitonas V.Lukoševičius.

„Tikrai vertinu uosto kapitono patirtį uosto sferoje, mano priekaištai reiškiami kaip administratoriui. Neslėpsiu, aš paspaudžiau kapitoną, pareikalavau atsakomybės“, – patvirtino uosto direkcijos vadovas E.Gentvilas.

Kapitonui pasiūlyta pereiti į laivybos konsultanto pareigas. Laikinai uosto kapitono pareigas eis Adomas Alekna.

Manoma, kad vien iš trijų locmanų laivų kiekvieną mėnesį buvo pavagiama apie 15–20 t kuro. Skaičiuojama, kad kas mėnesį direkcija patirdavo apie 45 tūkst. litų nuostolių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

L

L portretas
O kiek atvejų nenustatytų? Užtat kas 4 bedarbis, bet Palangoje laisvos vietos nerasti kai geras oras.

Eugenijau-šaunuolis

Eugenijau-šaunuolis portretas
visus žulikus reikia pasodinti, o ne atleisti iš darbo.

Ženia

Ženia portretas
Vienu pijoku bus mažiau.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių