Vietoje užeigos „Dubliner“ - mistinė automobilių stovėjimo aikštelė

Arkivyskupijos teritorijoje sostinės Dominikonų gatvėje, šalia seniau čia buvusios airiškos užeigos „Dubliner“, vyksta statybos darbai – artimiausiu metu čia turėtų pradėti veikti nauja automobilių stovėjimo aikštelė.

Vilniuje veikusi airiška užeiga „Dubliner“ kelis mėnesius stovi tuščia. Bandžiusi dirbti tik vakarais, netgi be elektros, galiausiai ji buvo uždaryta visam laikui, taip ir nepavykus rasti kompromiso su jai patalpas nuomavusia Vilniaus arkivyskupija. Nesutarimai prasidėjo vos atsidarius barui: arkivyskupija tuomet tikino, kad įvyko nesusipratimas, tokia užeiga šalia bažnyčios negali veikti ir jai bus ieškoma naujų patalpų.

Išsikrausčiui „Dubliner“ šeimininkams pastatas ir aplink jį esanti teritorija kelis mėnesius stovėjo be gyvybės ženklų – už aukštų tvorų matėsi tik pilnas šiukšlių kiemas. Dabar jame zuja statybininkai, statantys automobilių stovėjimo aikštelę.

Vilniaus arkivyskupija neneigė, kad jų valdomoje teritorijoje senamiestyje bus įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau detalių atskleisti nesutiko. Apie ją neva žino tik šiuo metu atostogaujantys kurijos atstovai.

Apie statybas pačioje miesto širdyje nieko nežinantis tikino ir Vilniaus vicemeras Romas Adomavičius. „Neįmanoma visko žinoti, kas kur ką nori statyti, tuo labiau privatūs ar kiti subjektai, kurie turi savo žemės“, - sakė jis, siūlydamas apie statybas klausti pačių statytojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių