Vietoje Palangos vasaros estrados iškils modernus centras

Palangos miesto savivaldybei pasirašius sutartį su bendrove„Uostamiesčio projektas“, šią savaitę pradėti kurorto koncertų salės projektavimo darbai. Jau po keleto metų senosios vasaros estrados vietoje išdygs modernus daugiafunkcinis trijų, tarpusavyje sujungtų, korpusų pastatas, kuriame įsikurs ne tik koncertų salė, bet ir Kultūros centras bei meno mokykla.

Projekto autoriaus Algirdo Stripinio teigimu, techninio projekto parengimo darbai truks iki devynių mėnesių. Pirmą etapą - koncertų salės korpuso projektą, planuojama parengti per 3-4 mėnesius. Planuojama, jog jau rudenį prasidės ir salės rekonstrukcijos darbai.

Pirmiausia numatoma pertvarkyti pačią koncertų salę. Rekonstruojamas pastatas bus apvalios formos, maždaug 4 tūkst. kv. metrų ploto. Vėliau bus imamasi kito korpuso – maždaug 900 kv. metrų ploto meno mokyklos, galiausiai išdygs Kultūros centras, kurio plotas sieks apie 250 kv. metrų.

Rekonstruoto pastato sienoms bus pasitelktos lengvos, metalinio karkaso, apšiltintos konstrukcijos. Pačioje salėje planuojama naudoti tik akustines medžiagas, neleidžiančias patalpoje sklisti aidui ir maksimaliai apsaugančias nuo triukšmo sklidimo į aplinką. Salės erdvė pasižymės ir išskirtiniu apšvietimu – šviesa į patalpas pateks pro viršutinį stoglangį ir fasadinėje sienoje „įpjautus“ langus.

Koncertų salėje, į kurią, kaip ir iki rekonstrukcijos, lankytojai pateks iš Vytauto gatvės pusės, bus įrengtas 2500 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje sieks iki 3000.

Pasak A. Stripinio, transformuojamos tribūnos suteiks galimybę per keletą minučių pakeisti patalpos žiūrovinę dalį iš amfiteatro į banketinę salę ar tuščią erdvę. „Transformuojamos tribūnos suteikia galimybes tą pačią dieną vykdyti keletą skirtingo pobūdžio renginių, kaip pavyzdžiui: ryte - konferencija, po pietų - furšetas, vakare – koncertas“, - sakė A. Stripinis.

Išnaudoti planuojama ir patį amfiteatro pakilimą – jo dėka greta koncertų salės bus įrengtas holas bei dvi mažesnės salės repeticijoms ar seminarams, taip pat – pagalbinės patalpos.

Antruoju darbų etapu greta koncertų salės, kitame pastato korpuse, įsikurs Meno mokykla. Šis korpusas bus gerokai mažesnis ir žemesnis už pagrindinį pastatą. Meno mokyklos atstovams bus užtikrinta galimybė naudotis greta esančios koncertų salės erdve.

Trečiuoju etapu bus suprojektuotas Kultūros centras. Išskirtinis šio pastato bruožas bus kamerinis vidinis kiemelis – amfiteatras, kuriame galės vykti mini koncertai, poezijos vakarai, diskusijos. Tikėtina, jog net ir nevykstant renginiams jis turėtų būti mėgiama poilsio, bendravimo erdvė.

Pasak A. Stripinio, koncertų salės statyba, priklausomai nuo klimato sąlygų, gali trukti nuo 2 iki 3 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

info LIETUVOS ŽEMĖ

info LIETUVOS ŽEMĖ      portretas
Visiems visiems visiems Vengrijos įstatymų leidėjai gruodžio 17 dieną didele persvara nubalsavo už konstitucijos pataisą, uždrausiančią užsieniečiams pirkti žemės ūkio sklypus. Išsaugokim protėvių palikimą Lietuvą savo vaikams. Burkimės ir organizuokim referendumą. Nes ... Lietuvos žemių išpardavinėjimas užsieniečiams yra sukčių sumanytas Lietuvos naikinimas. Registracija: tel. 8 698 02118 pranciskus.sliuzas@kaisiadorys.lt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių