Viešiesiems darbams uostamiestyje – 2 mln. litų

Kvalifikacijos neturinčių ar ją praradusių klaipėdiečių įdarbinimui šiemet numatyta skirti per du milijonus litų. Ketinama bent laikinai įdarbinti apie 800 asmenų.

Viešųjų darbų programą ketvirtadienį svarstė miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariai.

Šiemet jai skirta per 2,35 mln. litų. Viešųjų darbų programai 60 proc. lėšų skiria darbo birža, 40 proc. savivaldybė. Pastarajai lėšos šiam tikslui pervedamos iš Valstybės biudžeto.

Šiemet jos siekia per 993 tūkst. litų. Iš jų didžioji dalis – per 905 tūkst. skiriama įdarbintų žmonių darbo užmokesčiui. Beveik 44 tūkst. litų – darbdaviams iš dalies kompensuoti kitas su viešųjų darbų atlikimu susijusias išlaidas, tarp kurių yra ir įrankių įsigijimas. Panaši suma – savivaldybei, viešųjų darbų administravimo išlaidoms padengtii.

Darbo biržos skiriamos lėšos – 1,47 mln. litų skiriama įdarbintų žmonių darbo užmokesčiui.

Už minėtą sumą ketinama įdarbinti apie 800 asmenų. Teigiama, kad viešieji darbai padeda žmonėms integruotis į darbo rinką ar net susirasti nuolatinį darbą.

Panaši suma lėšų Viešųjų darbų programai buvo skirta ir praėjusiais metais. Pernai pagal Viešųjų darbų programą dirbo apie tūkstantis asmenų. Vidutinė viešųjų darbų trukmė siekė 2 mėnesius.

Minėtomis lėšomis sprendžiamos ir miesto tvarkymo problemos, atliekami biudžetinių įstaigų nedideli ir nesudėtingi remonto darbai, prižiūrimi senyvo amžiaus ir neįgalūs asmenys.

Viešųjų darbų programą turi patvirtinti miesto taryba. Tą padarius komisija konkurso būdu atrinks darbdavius, galinčius vykdyti viešųjų darbų priemonę.


Šiame straipsnyje: Viešieji darbaidarbo birža

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dalia

Dalia portretas
Viesieji darbai negali buti skiriami per prievarta. Jog ne kiekvienas zmogus gali padirbti toki sunku fizini darba kaip yra siuloma - valyti kiemus per lietu, salti. Man atrodo, kad tai darbai uz bausme.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių