Vidurdienį miesto centre susidūrė du lengvieji automobiliai (papildyta)

Naktį snigo visoje Lietuvos teritorijoje, išskyrus pajūrį. Prisnigo nuo 0,5 iki 10 cm. Visą naktį su sniegu kovoję Kauno kelininkai kol kas atsipūsti neketina. Darbo turėtų užtekti ne tik visam ketvirtadieniui, bet ir ateinančiai nakčiai. Vairavimo sąlygos sudėtingos.

Avarija - pačiame centre

Nors po pietų snigti nustojo, o centrinėmis miesto gatvėmis vienas paskui kitą prariedėjo trys kelius valantys sunkvežimiai, vis dėlto tai nuo nelaimių neapsaugojo.

Apie 14.40 val. šviesoforo reguliuojamoje Maironio ir Kęstučio gatvių sankryžoje susidūrė du lengvieji automobiliai - 2000 metų laidos „Nissan Maxima“ ir metais naujesnis „Opel Zafira“.

Laimė, žmonės avarijoje nenukentėjo. Viename iš automobilių vairuotoją nuo smūgių apsaugojo iš vairo išsiskleidusi saugos oro pagalvė. Eismo nelaimės kaltininką nustatinėjo į įvykio vietą atvykę policijos patruliai.

Paaiškėjo, kad vieną iš transporto priemonių - baltos spalvos „Opel Zafira“ vienatūrį - vairavo Šilainių seniūno Gintauto Sinkevičiaus žmona. „Kauno dienos“ žurnalistų telefonu kalbintas G.Sinkevičius teigė pats esantis eismo nelaimės vietoje: „Kol kas avarijos detalių nežinau. Atrodo, kad abu automobiliai važiavo Maironio gatve, bet tai tik pirminė informacija. Įvykio vietoje dirba policijos pareigūnai. Svarbiausia, kad nieko neatsitiko žmonėms, o automobilius galima ir suremontuoti. Teks kreiptis į draudikus ir remonto meistrus. Džiaugiuosi, kad ne į medikus.“

Slidžių gatvių egzaminą išlaikė ne visi vairuotojai. Bene skaudžiausias dienos įvykis užfiksuotas M.K.Čiurlionio gatvėje. Vieno automobilio vairuotojas bandė prasilenkti su kita transporto priemone, tačiau nesuvaldė mašinos ir rėžėsi į du šalia kelkraščio sniegą valiusius "Kauno švaros" darbuotojus. Vienam jų lūžo koja, kitas nuvežtas į Kauno klinikas. Kokių jis patyrė sužalojimų, vakar vakare dar nebuvo skelbiama.

Gatves valė visą naktį

Didžiojoje dalyje Kauno su sniegu kovojančios „Kauno švaros“ brigados dirba dviem pamainomis. Visą naktį valytos gatvės, mestos nemažos pajėgos šaligatvių ir pėsčiųjų takų nuvalymui, pabarstymui.

„Kol kas susitvarkome, technika nelūžta, bet jau esame nusiteikę dirbti ne tik visą dieną, bet ir ateinančią naktį“, - sakė „Kauno švaros“ vadovo pavaduotojas miesto tvarkymo reikalams Darius Visockis.

Naktį sniegą nuo gatvių braukė ir „Kelių remonto grupės“ (KRG) sunkvežimiai. KRG trečiadienį vakare druskos mišiniu barstė visas miesto įkalnes. O druskos berti ant visų gatvių technika išdardėjo apie 6.30 val. Barstytuvai dar negrįžo.

Avarijų nebuvo

Kaip ryte portalui pasakojo Kelių policijos valdybos specialistė Gražina Jasiūnienė, rimtesnių avarijų Kaune naktį neužregistruota.

"Ryte jau girdėjome, kad tai vienoje, tai kitoje vietoje yra susidūrusių automobilių, tačiau vairuotojai patys išsiaiškino avarijų aplinkybes ir pranešė draudimo bendrovėms", - pasakojo G.Jasiūnienė.

Daugiausia sniego - šalies rytuose

Lietuvos automobilių kelių direkcija informuoja, kad dabar sninga ir snyguriuoja visoje šalyje, išskyrus Marijampolės apskritį, Klaipėdos ir Kretingos rajonus. Be to pažeme pusto Akmenės, Anykščių, Šiaulių, Joniškio, Raseinių ir Pakruojo rajonuose.
Magistraliniai ir krašto keliai valomi, nuvalius barstomi. Šių kelių dangos padengtos ir provėžuotos. Eismo sąlygos sudėtingos yra pietiniuose, rytiniuose ir centriniuose šalies rajonuose.
Rajoniniai keliai padengti puriu sniegu. Anykščių rajone yra apie 10 procentų sunkiai išvažiuojamų rajoninių kelių.

Savaitės pabaigoje - pūga

Ketvirtadienį orai Kaune bus gana ramūs. Snigs, bet jau nesmarkiai. Vėjas nestiprus, įvairių krypčių. Temperatūra bus apie 5 laipsnius šalčio.Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, penktadienis bus ramus. Naktį galimas sniegas, dieną nesmarkiai pasnyguriuos.

Naktį Kaune šals iki 8 laipsnių, dieną bus apie 4 laipsnius šalčio.

Šeštadienį vėl pustys. Temperatūra naktį gali nukristi iki 8 laipsnių šalčio, žvarbu bus ir dieną - apie 5 laipsnius šalčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių