V.Gudėnas eis dirbti į statybinį vagonėlį (papildyta)

„Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas savo darbo kabinetą keičia į statybinį vagonėlį“, – pareiškė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Miesto vadovas neslepia gavęs V.Gudėno prašymą atleisti jį iš administracijos direktoriaus pareigų. Šį postą jis apleis nuo spalio 1 d.

Pasak A.Kupčinsko, Lietuvos krepšinio federacija pasiūlė V.Gudėnui vadovauti pasirengimo 2011 m. Europos krepšinio čempionatui Kaune grupei. „Matau Vyganto užimtumą administracinėje košėje ir kasdienėje raizgalynėje. Arenos statybų darbai yra tokioje stadijoje, kad reikia nuolatinės tiesioginės V.Gudėno priežiūros, todėl jis bus už tai atsakingas“, – prasitarė A.Kupčinskas. Jis užsiminė, kad V.Gudėnas turės įsikurti statybiniame vagonėlyje Nemuno saloje.

Miesto vadovas kol kas neatskleidė, kaip vadinsis oficialios V.Gudėno kaip arenos statybų prižiūrėtojo pareigos. A.Kupčinsko teigimu, viešojoje įstaigoje „Krepšinio perspektyvos“ ketinama steigti kelis naujus etatus, kurie bus reikalingi kitąmet vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui pasiruošti. Gali būti, kad ten oficialiai ir bus įdarbintas V.Gudėnas.

Vasarą buvo pasklidusios neoficialios kalbos, kad tarp A.Kupčinsko ir V.Gudėno kyla įtampa, skiriasi jų pozicijos kai kuriais klausimais. A.Kupčinskas kategoriškai neigia, kad tai tapo V.Gudėno pasitraukimo priežastimi. „Turint mintyje V.Gudėno atsidavimą darbui ir organizuotumą, bus sunku rasti kuo jį pakeisti“, – savo bendrapartietį gyrė A.Kupčinskas.

„Nėra čia jokio pykčio. Tiesiog vaduojuosi nuo didžiulių miesto rūpesčių. Krūvis toks, kad paskui gali ir kojų, ir galvos nebepanešti“, – prisipažino V.Gudėnas.

Neoficialiai kalbama, kad realiausiais kandidatais į administracijos vadovo kėdę laikomi dabartinis V.Gudėno pavaduotojas Zenonas Abramavičius, Teisės departamento direktorius Dainius Ratkelis ir Miesto plėtros departamento direktorius Remigijus Skilandis.

„Kėdės nebūna tuščios. Kažkas dirbs, ir gal net geriau už mane“, – šyptelėjo V.Gudėnas. Jis atkreipė dėmesį, kad politikai gali ir papolitikuoti, o šis savivaldybės administracijos direktoriaus pareigos – postas su atsakomybe. V.Gudėnas neabejoja, kad tinkamas kandidatas atsiras tarp konservatorių, ir nereikės prašyti opozicinių partijų pagalbos.

V.Gudėno atleidimo iš administracijos direktoriaus pareigų klausimą jau aptarė Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos prezidiumas. Ketvirtadienio vakarą šiuo reikalu posėdžiaus miesto tarybos konservatorių frakcija.


Šiame straipsnyje: Vygantas GudėnasKauno valdžia

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių