V.Garastas: nuoširdžiai atsiprašau

Lietuvos krepšinio federacija išplatino pranešimą, kuriame Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas atsiprašo dėl interviu su „Kauno dienos" žurnalistu metu išsakytų rasistinių teiginių.

„Su visa atsakomybe pripažįstu, kad kai kurie mano interviu komentarai, išspausdinti spalio 25 d. dienraštyje „Kauno diena", buvo netinkami, įžeidūs ir nepateisinami. Išsakydamas savo asmeninę poziciją pasidaviau impulsyvumui, emociniams išgyvenimams ir grubiais pareiškimais apibūdinau kitos rasės atstovus.

Kalbėdamas apie Kauno „Žalgirio" žaidėjus užsieniečius  ir komentuodamas jų, mano manymu, prastą požiūrį į darbą ir treniravimąsi, jokiu būdu nesiekiau išreikšti neigiamo ar niekinančio požiūrio į šių asmenų rasę, tautybę ar odos spalvą. Nuoširdžiai gailiuosi, kad mano aukščiau nurodytame interviu išsakytos mintys galėjo būti suprastos būtent taip. Tokį pernelyg aštrų ir tikrai netinkamais žodžiais išreikštą asmeninį požiūrį lėmė emocijų protrūkis ir momentinis nesugebėjimas tinkamai jų suvaldyti. Esu giliai paveiktas Kauno „Žalgirio" klubo krizės, kaip ir kiekvienas krepšinio gerbėjas nesu abejingas šios komandos problemoms, dabarčiai ir ateičiai. Gali būti, kad neigiamam emociniam fonui įtakos turėjo ir artėjanti kojų sąnarių operacija bei dėl to atsiradusi įtampa.

Nuoširdžiai atsiprašau visos sporto visuomenės, krepšininkų ir Kauno „Žalgirio" klubo bei visų, kuriuos mano komentarai galėjo įžeisti. Užtikrinu, kad nesu nusistatęs prieš kitataučius, kitos rasės atstovus, kito tikėjimo išpažintojus", - rašoma laiške. 


Šiame straipsnyje: Garastasrasizmas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių