Verslo lyderių centre - nauja erdvė menininkams

Verslo lyderių centre BLC duris atvėrė nauja įvairiems meniniams projektams skirta erdvė „Kitas menas“. Verslininkai šią erdvę iki šiol žinojo kaip multifunkcinę konferencijų salę.

Pirmasis šioje erdvėje vyksiantis meninis renginys - trečiadienį, lapkričio 18 d., prasidėsianti šiuolaikinio meno laboratorija „Aura ir kiti demonai“.

„Verslininkų pasiūlymas naudotis šia erdve buvo kaip stebuklas. Juk meno renginiams pritaikytų erdvių mieste ne tiek jau daug. Be to, sales paprastai nuomojamės, o šia erdve galėsime naudotis nemokamai“, - džiaugėsi šokio teatro „Aura“ direktorė ir meno vadovė Birutė Letukaitė.

Trečiąjį kartą rengiamos šiuolaikinio meno laboratorijos renginiai iki šiol vykdavo teatro „Aura“ patalpose. Anot B.Letukaitės, naujoji erdvė įpareigos ir naujiems meniniams sprendimams.

„Menininkai kuria ir ekonominio sąstingio sąlygomis. Norime jiems savo ruožtu padėti - suteikti erdvę, kur menininkų idėjos virstų kūnu“, - sakė BLC vadovė Lenoda Gražulevičienė, vesdamasi žurnalistus į tradicinę konferencijoms skirtą erdvę primenančią „Kitokio meno“ salę. Tačiau ji patikino, kad netrukus ši erdvė pasikeis - konferencijoms skirtų stalų nebeliks, bus patiesta speciali šokio danga, sustatytos kėdės žiūrovams. Planuojama, kad meno renginiuose šioje salėje tilps apie du šimtai žiūrovų. 

Anot L.Gražulevičienės, menas ir verslas puikiai galėtų bendradarbiauti, tačiau Lietuvoje tai retai kada įvyksta. „Drąsios kūrybinės idėjos gali padėti verslui išsilaisvinti iš standartinio mąstymo ir įkvėpti įvairioms inovacijoms“, - tikino ji.

Keturis vakarus veiksianti kūrybinė laboratorija „Aura ir kiti demonai“ siūlys kitokį požiūrį į muzikos, poezijos, šokio, fotografijos ir videomeno sąsajas. Čia prisistatys audiovizualinių menų atstovai ir renginio organizatoriai - šokio teatras „Aura.“

„Mane visada domino ne tik šokis, bet ir jo sintezė su kitais menais. Tradiciniai menai jau turi savo žiūrovą, o mes, ieškodami naujų išraiškos formų, ieškome ir savo žiūrovo“, - prisipažino B.Letukaitė.

Bene labiausiai intriguojantys turėtų būti laboratorijos atidarymo ir uždarymo pasirodymai. Atidarymo performanse „Auros“ šokėjai ir audiovizualinės poezijos grupė „Avaspo“ bandys žiūrovus įtraukti į meninį vyksmą, o sekmadienį vyksiančiame uždarymo renginyje vyks simbolinė fotografijos pamoka pavadinimu „Fotokūnas.“ „Tai yra savotiškas festivalio „Kaunas Photo“ tęsinys. Šiemet festivalio parodos vyko pamokų pagrindu. Devintoji pamoka vadinosi „Pamiršk fotoaparatą“. Pamokos tęsinį pristatysime laboratorijoje - darysime nuotraukas be fotoaparato.  Dalyvaus „Auros“ šokėjai ir nuogi kūnai“, - intrigavo festivalio „Kaunas Photo“ organizatorius fotomenininkas Mindaugas Kavaliauskas.

Daugiau informacijos apie renginį - www.aura.lt.

Kas? Šiuolaikinio meno laboratorija „Aura ir kiti demonai“

Kur? BLC Kito meno renginių ir konferencijų centras (K.Donelaičio g. 62/V.Putvinskio g. 53, II a.)

Kada? Lapkričio 18-21 d. 19 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių