„Verslauk“: patvirtintos 140 verslo idėjos idėjos

Verslo idėjų ir projektų atrankos Ekspertų komisija patvirtino 140 verslo idėjų, kurių autoriai kviečiami dalyvauti kitame projekto „Globa jaunimo verslumui ugdyti ir skatinti“ etape.

Vilniaus miesto savivaldybėje sudaryta specialistų, verslo konsultantų, jaunimo atstovų ir kitų institucijų darbuotojų, dirbančių jaunimo verslumo skatinimo srityje, Ekspertų komisija, atsižvelgdama į subsidijavimo nustatytus vertinimo kriterijus, detaliai išnagrinėjusi pateiktas 393 jaunimo verslo idėjas, rugsėjo 19 d. patvirtino 140 verslo idėjų.

„Verslauk“ konkurso pirmojo etapo laimėtojai kviečiami nuo rugsėjo 22 d. iki rugsėjo 30 d. dalyvauti VšĮ Vilnijos verslo inkubatorius organizuojamuose mokymuose ir tobulinti savo idėjas.

Vilniaus miesto savivaldybė nuo 2005 metų įgyvendina projektą „Globa jaunimo verslumui ugdyti ir skatinti“.

Šiuo projektu siekiama ugdyti jaunimo verslumą, užtikrinti jo integraciją į Lietuvos darbo rinką, mažinti vykstančio jaunimo dirbti į užsienį skaičių, skatinti naujų darbo vietų steigimą ir sudaryti palankias sąlygas verslo plėtrai.

Kiekvienais metais 10 tūkst. litų subsidija buvo suteikiama 10-iai smulkaus verslo įmonių, kurias įsteigė jaunimo atstovai pagal jų parengtus projektus. Nuo šių metų miesto Tarybos sprendimu 10 –iai jaunimo atstovų bus skiriama po 20 tūkst. litų subsidiją.

Projektas suteikia ne tik galimybę gauti finansinę pagalbą naujai susikūrusiam verslui, bet leidžia didesniam idėjų savininkų skaičiui gauti informaciją, susijusią su verslumu, dalyvauti seminaruose, kurie bus naudingi kuriant verslą savarankiškai.

Dalyvauti šiame projekte 2005 m buvo užsiregistravę 334, 2006 m. – 430, praėjusiais metais - 453 jaunimo atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių