„Verslauk“ jaunimą kviečia tapti verslininkais

20 tūkstančių litų ir galimybė sėdėti minkštoje ir patogioje įmonės vadovo kėdėje. Viskas, ko reikia – tai originali, įdomi ir inovatyvi verslo idėja, - siūlo projekto „Verslauk“ organizatoriai.

Vilniaus miesto savivaldybė jau ketvirtus metus iš eilės kviečia 18-29 metų žmones iš Vilniaus kurti patrauklius verslo planus ir dalyvauti projekte „Verslauk!“.

Prie Vilniaus savivaldybės inicijuoto projekto prisijungė Kauno ir Klaipėdos miestų savivaldybės, drąsinančios originalias verslo idėjas, skatinančios dalyvauti projekte, skirtame verslumo ugdymui, sėkmingai integracijai į darbo rinką, naujų darbo vietų kūrimui ir emigracijos stabdymui.

Geriausių verslo idėjų autoriams žadama ne tik dotacijos, siekiančios 20 tūkst. litų, bet ir mokymai: patrauklaus verslo plano kūrimas, laiko planavimas, darbinės komandos formavimas ir pan. Taip pat dalyviai išgirs patyrusių ir puikiai savo veiklą plėtojančių verslininkų sėkmės istoriją, galės gauti kompetentingų patarimų.

Vilniaus miesto Savivaldybė (organizatorius) ragina pasidomėti, ko labiausiai trūksta ir reikia patiems dalyviams, jų draugams, aplinkiniams, miestui. Užregistruoti savo idėją projekte reikėtų iki rugsėjo 15 dienos adresu verslauk.lt konkretizuojant savo verslą, būsimus klientus ir pabrėžiant, kodėl idėją būtina įgyvendinti.

Velomobiliai, mobiliosios pirtelės, konsultacijos, kaip kompiuterinėje bazėje panaudoti nelicencijuojamas programas – tai ankstesnių metų nugalėtojų įgyvendintos idėjos. Nepatekusieji į laimėtojų sąrašą dalyviai nesijaučia pralaimėję. Jaunieji verslininkai tvirtina, jog kartais svarbiau ne pinigai, o įgytos žinios, nauja patirtis. Ankstesnių metų dalyviai tvirtino, jog idėja turi būti paprasta ir suprantama.

Projekto autoriai pastebėjo, jog jaunimo įsteigtoms įmonėms trūksta palaikymo po to, kai jos gauna paramą. Verslo inkubatoriuose pradedantieji verslininkai sulauks konsultantų, kurie patars, kaip geriausiai investuoti pinigus, padės plėsti veiklą ir ieškoti produkcijos realizavimo erdvės užsienyje, pagalbos. Jauniesiems verslininkams projekto sumanytojai nežada mokestinių lengvatų, tačiau tvirtina, kad nekils jokių biurokratinių kliūčių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių