Venų voratinkliui gydyti - naujas būdas

Išsiplėtusiomis kojų venomis besiskundžiantys pacientai galės lengviau atsipūsti. Šių negalavimų gydymui Lietuvoje pradėtas naudoti naujos kartos šviesolaidis, kuris lazerio energiją perduoda į kojų venų varikozės pažeistą sienelę greičiau ir tiksliau, taip užtikrindamas dar geresnius klinikinius rezultatus.

„360 laipsnių šviesolaidis saugiau ir neskausmingai išgarina venoje esantį vandenį bei padeda išvengti venos pradūrimo galimybės, taip sumažėja galimų komplikacijų rizika. Operacija yra mažiau skausminga, todėl naudojamos mažesnės nuskausminamųjų dozės. Be to, pooperacinis periodas daug lengvesnis ir trumpesnis", - teigia Vilniuje esančios „GK klinikos" kraujagyslių chirurgas Rolandas Dagilaitis.

Pasak jo, priklausomai nuo pažeistų venų kiekio, operacija trunka nuo pusvalandžio iki pusantros valandos; ligoniams užtenka tik vienos operacijos, kurios metu nereikalinga vietinės ar bendros nejautros; po procedūros pacientas iš karto gali vykti namo ir net tą pačią dieną atlikinėti lengvus darbus, be to, po lazerinės venų operacijos nelieka siūlių ar randų.

Kojų venų varikoze, arba lėtiniu venų nepakankamumu dažniausia skundžiasi dirbantys stovimą darbą, turintys antsvorio ar vyresni nei 50 metų asmenys. Pastebima, kad šis negalavimas kur kas dažniau vargina moteris negu vyrus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių