Velykų šventėje mažiesiems sveikino ir su Kalėdomis

Antrąją šv. Velykų dieną Kauno centre buvo tęsiama Irenos Matijošaitienės organizuota šventė „Pavasario alėja“. Nepaisant šlapdribos Laisvės alėjoje prie fontano susirinko dešimtys vaikų ir tėvelių.

Nuo kovo 28 dienos Laisvės alėjoje bus eksponuojama paroda „Margiausiais Šv. Velykų margutis“, kurią kūrė mažieji miestiečiai. Parodoje savo kūrybinius darbelius pristatė 86 švietimo įstaigos.

„Didelis vėjas, sniegas, lietus pakoregavo šventę, todėl buvome priversti nukabinti daugiau nei 500 Kauno lopšelių ir darželių auklėtinių bei pradinių mokyklų mokinių darbų, skirtų parodai „Margiausias Šv. Velykų margutis“, – apgailestavęs, kad pernai oras leido susirinkti gausesniam būriui mažųjų ir tėvelių, pripažino Visuomeninės organizacijos „Vieningas Kaunas“ direktorius Povilas Mačiulis, paskelbęs nugalėtoją – lopšelio-darželio “Žemyna" kūrinį.

„Turbūt reikėtų sveikinti su Kalėdomis? Nors širdyje pas mus pavasaris“, – drimbant sniegui mažųjų klausė burtininkė Laima, kuri su komiku Anatolijum Gurovu buvo teatralizuoto spektaklio vaikams dalyviai.

„Taaaaip!“ – tęsiamai choru atsakė vaikai, akimis ryjantys balionus laikančią spalvingą burtininkę.

„Neeee!“ – klausiami, ar jiems nešalta, sakė jie, tarsi bijodami, kad šventė bus nutraukta.

Antrus metus iš eilės vykusi šventė – tai a.a. politikės Irenos Matijošaitienės idėja. P.Mačiulis neslėpė, kad jie ilgai svarstė, ar šiemet ją organizuoti?

„Būtent Irena stengėsi, kad renginys taptų tradicine kauniečių švente, o žmonės galėtų švęsti ne tik namie, bet išeiti į gatvę. Irena buvo šviesiąją ir teigiamą pusę matantis žmogus. Todėl įsipareigojame šią šventę ir toliau išlaikyti ir paversti šviesia tradicija, –  argumentavo P.Mačiulis. – Ir kitais metais “Pavasario alėja„ taip pat įvyks bet kokiu oru. Net jei per Velykas bus uraganas“.


Šiame straipsnyje: VelykosparodaLaisvės alėja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Buvo m pakvietę šiuos cirko aktorius i Kauno onkologojos vaikų ligoninę, tai nuostabūs žmonės, geri artistai, vaikams surengė labai gražų pasirodymą, ir viska tai padarė ne jokio atlygio. Ponia Laimutė šauni moteris,toks jų pasirodymas ilgai išliks kiekvieno vaiko širdelėje. Labai gerai,kad tokie renginiai vyksta, Kaunas darosi aktyvesnis, bent jau švenčių proga.

iksas

iksas portretas
Matosi is veidu .Liaudi linksmino Kauno m. savivaldybes klounai.Priskaiciuos sia diena ,prie darbo dienu.

Rimutė

Rimutė portretas
Renginys smagus, tačiau nuotaiką pakoreguoja žiemiški orai... Praėjusiais metais per šią šventė saulė žeme ridinėjosi :) Kitais metais bus geriau!
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių