Vėliavų neiškėlę kauniečiai buvo perspėti

Per valstybinę šventę vėliavos neiškėlę kauniečiai buvo įspėti žodžiu, tačiau kitą kartą už tokį pažeidimą jiems gali būti skirtos piniginės baudos.

Savivaldybės Viešosios tvarkos tarnybos pareigūnai paaiškino, kad kitą kartą už vėliavos neiškėlimą bus surašomi administracinės teisės pažeidimo protokolai, kurie bus perduodami į teismą, kuris jau skirs pinigines baudas už įstatymo pažeidimus.

Pagal įstatymą Lietuvos valstybės vėliava ant valstybės ir savivaldybės institucijų, įstaigų, kitų įstaigų, įmonių ir organizacijų, nesvarbu, kokia jų nuosavybės forma, pastatų, gyvenamųjų namų turi būti iškelta nuo 7 iki 22 val. valstybinių švenčių dienomis: Vasario 16-ąją, Kovo 11-ąją, ir Liepos 6-ąją.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse  yra numatyta atsakomybė už valstybės vėliavos iškėlimo tvarkos pažeidimus: įspėjimas arba bauda - gyventojams ir įmonėms nuo 10 iki 30 litų (pažeidus antrą kartą - nuo 30 iki 60 litų), o valstybės ir savivaldybių institucijų bei įstaigų administracijos vadovams - nuo 30 iki 60 litų (pažeidus antrą kartą - nuo 60 iki 120 litų).


Šiame straipsnyje: valstybinė vėliavaTrispalvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių