VEKS baigiasi - prasideda Kalėdos

Šis šeštadienis Vilniui bus ypatingas – šventiniais renginiais bus pažymėta Kalėdų sostinėje pradžia ir programos Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009 pabaiga.

Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius neslėpė, kad planuojant šventinius renginius šiemet teko gerokai pasukti galvą, kaip viską padaryti su gerokai mažesniu nei įprasta biudžetu ir, žinoma, kreiptis pagalbos į privačius rėmėjus. „Visgi, nėra to blogo, kas neišeitų į gera – turėjome rasti sprendimus tokiose vietose, apie kurias kitais metais net nebūtume pagalvoję“, - sakė jis.

Kalėdų švenčių sostinėje pradžia sutaps su VEKS programos uždarymu. „Jeigu per VEKS atidarymą į orą skraidė fejerverkai, tai per uždarymą skraidys gyvi žmonės. Ir, beje, už mažesnę pinigų sumą“, – pabrėžė G.Babravičius. Į Vilnių šios šventės proga atvyks artistų trupė iš Didžiosios Britanijos „The Dream Engine“, kurios oro akrobatas ruošiasi pakilti į orą Rotušės aikštėje nešamas helio pripildytu balionu.

Agentūros „Concept events & media“ generalinis direktorius Tadas Rimdžius sakė, kad šiemet šventės bus suorganizuotos už kur kas kuklesnę sumą nei pernai - maždaug už 100 tūkst. Lt. Miesto savivaldybė šiemet skyrė apie 40 tūkst. litų, kitos lėšos surinktos iš rėmėjų. „Kuo prisidėjo Savivaldybė? Mes leidome organizuoti šventę, galėjome neleisti“, - į klausimą juokaudamas atsakė G.Babravičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių