VDU savireklamoje - gėjų vėliavos motyvai

Portalui nuotrauką atsiuntusio skaitytojo dėmesį patraukė pačiame miesto centre ant Vytauto Didžiojo universiteto didžiosios salės pastato kabanti reklaminė afiša, viliojanti abiturientus rinktis būtent šią aukštąją mokyklą.

„Ar šis skelbimas jums neatrodo įtartinas? Bent jau man jo spalvos tikrai nedvelkia tautiniu koloritu, o veikiau primena vaivorykštę gėjų vėliavoje. Pastaruoju metu ne kartą teko matyti ją sušmėžuojant televizijos ekranuose, kai buvo kalbama apie homoseksualų eitynes Vilniuje, - rašo kaunietis Mindaugas. - Ten rašo, kad kažkas renkasi tą universitetą. Jei užrašas pavaizduotas tokiame keistame fone, tai kas tokie jį renkasi?“

Kas pagamino ir iškėlė šį stendą, universiteto atstovai nekomentuoja. Anot jų, reklaminiame skyde vyraujančios spalvos veikiausiai neturi nieko bendra su užslėpta mintimi apie seksualines mažumas.

Telefonu kalbinti priėmimą į VDU bakalauro studijas organizuojančios Studijų marketingo tarnybos darbuotojai prisipažino žinantys apie minėtą reklamą su šūkiu „Aš renkuosi Vytauto Didžiojo universitetą!“. Paklausta, ar stende vyraujantis koloritas nesukelia jokių asociacijų, viena tarnybos atstovė nusijuokė, bet nuo komentarų susilaikė, patarusi kreiptis į vadovus.

Analogiškomis spalvomis padabintas reklaminis skydelis sukasi ir tituliniame VDU interneto svetainės puslapyje.

Beje, kaip tik pernai vasarą iš VDU buvo atleistas Sociologijos katedroje doktorantu, asistentu, lektoriumi, docentu dešimt metų dirbęs 38 metų kaunietis Arnoldas Zdanevičius.

Šiuo metu jis dėl savo atleidimo bylinėjasi teismuose. A.Zdanevičius teigė jau prieš kurį laiką patyręs universiteto vadovybės ir administracijos priekabiavimą ir pajautęs tam tikrą persekiojimą. Jis ragintas išeiti iš darbo už tai, kad savo viešais pasisakymais apie lytinę orientaciją neva diskredituoja universiteto vardą.

Sociologas įsitikinęs, kad darbo neteko būtent dėl neslepiamos savo seksualinės orientacijos. Dėl diskriminacijos į teismą savo buvusį darbdavį padavęs kaunietis ketina prisiteisti daugiau nei 150 tūkst. litų.


Šiame straipsnyje: Gėjaigėjų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių