VDU džiazo festivalyje – keturi kolektyvai

Penktadienį festivalis „VDU jazz jungtys" kvies ne tik mėgautis džiazo virtuozų koncertais, bet ir improvizuoti patiems. Visą dieną lankytojų lauks kūrybinės dirbtuvės, o vakare koncertuos keturi pripažinti kolektyvai - „Giunter Percussion", Artūro Anusausko kvartetas, „Funk U" ir „Jazz Vision".

Nuo 11 iki 17 val. visi, kurie užsuks į VDU meno galeriją „101" (Laisvės al. 53),  galės tapti renginio dalyviais. Dailės ir fotografijos eksperimentams  juos kvies Kauno dailės instituto studentai, o muzikinį foną kurs džiazo atlikėjų duetas iš Klaipėdos.

Vakare, 18 val., festivalis persikels į VDU didžiąją salę (S. Daukanto g. 28), kurioje pasirodys ansamblis „Giunter Percussion" bei  Artūro Anusausko kvartetas. Vieno žymiausių Lietuvos perkusininkų, temperamentingojo Pavelo Giunterio vadovaujamas mušamųjų ansamblis pristatys naują programą.

Atsvara šiems atlikėjams turėtų tapti džiazo grando Artūro Anusausko kvartetas, atliekantis rimtąjį akademinį bei modernųjį džiazą. Meistriškumu garsėjančio kvarteto repertuare rafinuotai dera džiazo ir akademinės muzikos raiškos priemonės, spontaniškumas ir emocionalumas.

21 val. „Jazz palėpėje" (Kęstučio g. 8) festivalio programą tęs jam session improvizacijų vakaras, kuriame gros dvi brandžios grupės iš Klaipėdos - „Funk U" ir „JazzVision". Jauni, bet scenoje jau nebe naujokai „Funk U" pasiūlys nuotaikingos funk muzikos porciją, kurioje galima rasti latino, soul ir swing elementų.

Juos pakeis modernaus džiazo kvartetas „JazzVision", kurio nariai eksperimentuoja jungdami jazz, rock, funk, latin, soul ir kitas šiuolaikinės muzikos kryptis.

Kvarteto programoje skamba daugelį stilių aprėpianti Deivido Kontrimo kūryba - nuo lyriškų džiazo baladžių iki progresyvaus fusion.


Šiame straipsnyje: VDUdžiazas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių