V.Cojaus žūties metinėms atminti - koncertas Vingio parke

Rugpjūčio 15 d. sukanka 20 metų nuo roko muzikanto, dainininko, poeto ir aktoriaus Viktoro Cojaus žūties.

Tragiška Viktoro Cojaus mirtis 1990 metų rugpjūčio 15-ąją, kai jis Latvijoje, grįždamas iš žvejybos savo vairuojamu „Moskvič 2141“ 35-ajame trasos Sloka – Talsi kilometre įsirėžė į autobusą, iki šiol apipinta mįslėmis.

Viena iš versijų, kad dainininkas, reikalavęs permainų, kai apie jas dar mažai kas drįso svajoti, buvo sunaikintas KGB. Viktoras Cojus savo kartai buvo vienintelis iš roko muzikantų, kuris gyveno taip, kaip dainavo, jo įvazdis atititiko tikrąjį jo gyvenimą. Matyt, todėl Viktoro Cojaus kūryba – maištaujanti, atvira moralinių normų programa, gėrio ir savigarbos muzika – iki šiol gyva ir aktuali, o tūkstantinės gerbėjų minios vis pasipildo naujais žmonėmis.

Minint šią sukaktį rugpjūčio 14 d., 19 val., Vilniaus Vingio parke (skvere netoli estrados) rengiamas koncertas, kuriame V,Cojaus ir grupės „Kino“ dainas atliks nors ir skirtingi, bet bendrai idėjai apsijungę: „Comedia d’el Arte“, Germanas Skoris (grupė IR), „Timohi“, „Sofit“, „Sportas“, Stano, Igoris Ananjevas, Sergejus Savickis ir svečiai iš Latvijos „Dava“. Koncertą užbaigti patikėta roko veteranams, lietuviškiesiems „Kino“ – grupei „Siela“.

Nors vis dar nebuvo gautas būtinas leidimas stacionariam V.Cojaus skulptūros pastatymui, viktortsoy.lt komanda nenuleidžia rankų – pristatys kol kas tik koncertui pastatytą originalaus dydžio skulptūros maketą, kuriame granitines dalis pakeis tikroviški granitą imituojantys karkasai, o esminę skulptūros dalį – bareljefą – koncerto dalyviai pamatys originalų - išlietą iš bronzos. Anot organizatorių – granitinės skulptūros komponentės taip pat yra paruoštos, belieka sulaukti galutinio miesto valdžios pritarimo.

Į koncertą ateisiantiems organizatoriai ir muzikantai parengė staigmeną – išleido kompaktinę plokštelę „Tribute Viktor Tsoy Lietuva“, kurioje galima surasti net 10 Lietuvos atlikėjų perdainuotų V.Cojaus dainų. Kai kurias jų bus galimybė išgirsti gyvai. Taip pat žiūrovų laukia viktorina bei prizai.


Šiame straipsnyje: Viktoras Cojus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių