Važiuodami į klinikas, automobilį palikite namie

Eilėse reikia laukti ne tik prie gydytojų kabinetų, bet ir prie Kauno medicinos universiteto klinikų automobilių stovėjimo aikštelės. Neretai pusvalandis sugaištamas ir norint iš mokamos klinikų automobilių aikštelės išvažiuoti.

Į Kauno medicinos universiteto klinikas atvažiavę žmonės kiekvieną kartą sprendžia tą pačią problemą - kur pastatyti automobilį. Automobilių pilnos aplinkinės gatvės ir kiemai. Prie vienintelės mokamos automobilių stovėjimo aikštelės netoli Centrinių rūmų kiekvieną rytą nusidriekia ilgiausios automobilių eilės. Kol sulaukia vietos aikštelėje, žmonės neretai pavėluoja ir pas gydytojus, vizito laukę mėnesį ar net ilgiau.

Pasirodo, norint išvažiuoti iš tos pačios aikštelės taip pat reikia apsišarvuoti kantrybe. „Pas gydytoją su pusantrų metukų sūneliu užtrukau vos keturias minutes, o norėdama išvažiuoti iš mokamos automobilių stovėjimo aikštelės laukiau 35 minutes. Nepatenkinti vairuotojai nuolat spaudė garso signalą, mano vaikas mašinoje rėkė", - savo įspūdžius šiandien apsilankiusi klinikose pasakojo kaunietė Rasa.

Moteris piktinosi ir labai lėtai veikiančiu aikštelės mokėjimo aparatu. Pasak jos, iš vairuotojų pinigus paimantis žmogus po kelis kartus maigo mygtukus, kol suspaudo įvažiavimo biliete išspausdintą kodą. Paskui dar reikia palaukti, kol pakeliama užtvara.

Kauno medicinos universiteto klinikų vadovybė jau kelerius metus bando spręsti automobilių parkavimo problemą su Kauno miesto savivaldybės valdininkais, tačiau problema iš mirties taško nejuda. Vienintelė išeitis klinikų pacientams ir ligonių lankytojams - išvažiuoti gerokai anksčiau iš namų ir tikėtis, kad pasiseks rasti vietą automobiliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių