Vasario pradžioje LNDT scenoje įvyks studentų spektaklio premjera

Vilnius, sausio 20 d. (BNS). Vasario 2 ir 3 dienomis Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) scenoje bus parodyta Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) vaidybos studijų programos kino specializacijos antro kurso studentų spektaklis „Šitas vaikas“.

Pranešama, kad studentai, kurių kurso vadovas yra Jonas Vaitkus, prancūzų dramaturgo Joelio Pommerat (Žoelio Pomera) dramą pristatys kartu su aktoriais Adrija Čepaite, Viktorija Kuodyte ir Dainiumi Gavenoniu.

„Norėtųsi, kad J.Pommerat pjesė “Šitas vaikas„ būtų tik forma, drabužis, kuriame jauni žmonės galėtų papasakoti apie save. Tik instrumentas atvirumui, kuris atskleidžia pačią asmenybę. Būtent šitą vaiką. Taip pat norėtųsi, kad spektaklis šiems jauniems žmonėms būtų ne tik būsimų aktorių žingsnis profesionalios scenos link, bet ir mėginimas užfiksuoti tą laiką, pajusti tą ribą, kai tu jau nebe vaikas, bet dar ir ne tėvas, kai jau tėvų namus palikęs, bet savųjų dar nesukūręs. Kai jau esi laisvas, savarankiškas, bet dar ne atsakingas“, - pranešime cituojamas D.Gavenonis.

Pjesė „Šitas vaikas“ 2006 metais pelnė Prancūzijos teatro kritikų asociacijos geriausio dramos kūrinio apdovanojimą. Pjesę sudaro dešimt tarpusavyje nesusijusių scenų, vaizduojančių sudėtingus tėvų ir vaikų santykius iš skirtingų pusių perspektyvų.

Spektaklio autoriai - V.Kuodytė ir D.Gavenonis. Spektaklyje vaidina A.Čepaitė, D.Gavenonis, V.Kuodytė ir studentai Aidas Barkauskas, Jokūbas Bateika, Edgaras Bechter, Ieva Delininkaitytė, Petras Kuneika, Karolis Matuliauskas, Indrė Pivoraitė, Eglė Prakaitaitė, Linas Selila, Arturas Svorobovičius, Žilvinas Tratas, Eglė Valadkevičiūtė, Justas Vanagas, Justė Zinkevičiūtė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

progresas

progresas portretas
einam pirmyn nacionalinio nacionalizacijos link ...........emigravusio koršunovo ''išvarymą'' išvarė ,dabar studenčiokai okupuos - antro kurso ........

ar

ar portretas
ar nereikėtų straipsnį rašyti lietuviškai, o skliausteliuose parašyti pavardę originalo kaalba. gi dabar viskas atvirkščiai.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių