Vasarį Kauno darbo biržoje įregistruota 3,2 tūkst. bedarbių

Vasario mėnesį Kauno darbo biržoje įregistruota 3,2 tūkst. Bedarbių. Kovo 1 dieną biržoje iš viso buvo registruota 35,5 tūkst. bedarbių arba 12,4 proc. visų darbingo amžiaus kauniečių.

Darbo birža praneša, kad per mėnesį registruotas nedarbas padidėjo 0,6 proc. Punkto.

Vasario mėnesį, panašiai kaip ir sausį, ieškantiems darbo asmenims buvo pasiūlytos 928 laisvos darbo vietos Kauno mieste ir rajone.

Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, tarptautinių krovinių vežimo vairuotojams, siuvėjams, pardavėjams, virėjams, suvirintojams, automobilių šaltkalviams, baldų apmušėjams, pardavimo bei verslo paslaugų vadybininkams, buhalteriams, administratoriams, draudimo agentams, vertėjams ir kitiems.

Darbo biržos duomenimis, per mėnesį įsidarbinti pavyko 1,2 tūkst. žmonių.

Per vasarį į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 640 asmenų. Iš jų daugiausia - į viešuosius darbus, finansuojamus iš Europos socialinio fondo projekto „Laikinieji darbai“, organizuotus įmonėse, kurios patiria ekonominius sunkumus.

262 bedarbiai darbinę veiklą pradėjo savarankiškai, įgydami lengvatinius verslo liudijimus iki 6 mėn. laikotarpiui.

Per mėnesį Kauno darbo birža gavo 4 pranešimus apie grupės darbuotojų atleidimą, 3 - iš pramonės ir 1- iš paslaugų sektoriaus įmonių, kuriose dirba iki 250 dirbančiųjų. Pramonės įmonėse apie atleidimą įspėti 157, paslaugų - 170 darbuotojų. 


Šiame straipsnyje: nedarbasbedarbiai kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių