„Vartų" mokestis Lapių sąvartyne - vis dar neaiškus

Pasitarime dėl Kauno regiono atliekų tvarkymo centro „vartų" mokesčio Lapių sąvartyne vėl nepriimtas sprendimas.

Centro dalininkai vienbalsiai yra pritarę, kad „vartų" mokestis turi būti įvestas, tačiau kiekvieną kartą svarstant mokesčio dydį iškyla daug klausimų, kokiais rodikliais remiantis jis nustatomas. Todėl posėdžio metu buvo nuspręsta net nenagrinėti „vartų" mokesčio už atliekų patalpinimą regioniniuose sąvartynuose.

Kauno miesto savivaldybė ir „Kauno švara" ne kartą teigė, kad atliekų perkrovimo ir atliekų transportavimo sąnaudos iš esamos Kauno perkrovimo stoties iki Lapių sąvartyno turi būti regioninės sistemos dalis ir solidariai atlyginama visų savivaldybių.

Savivaldybių merai turėjo balsuoti dėl to, kam priskirti Kauno perkrovimo stoties ir atliekų transportavimo į Lapių sąvartyną sąnaudas. Buvo siūloma, kad šios sąnaudos būtų priskirtos Kauno miesto savivaldybės atliekų tvarkymo sistemai. Tačiau sprendimas vėl nebuvo priimtas.

Tvirtinant posėdžio darbotvarkę, dalininkų prašymu buvo įtrauktas papildomas klausimas dėl nepasitikėjimo centro direktoriumi Juozu Yla.

Dalininkų nuomone, direktorius supainiojo viešus ir privačius interesus, neatskleisdamas, kad jo dukra dirba „Dzūtros" vykdomąja direktore. Be to, dalininkai nebuvo informuoti apie išankstinių konkursų paskelbimą, nebuvo atsiklausta jų nuomonės. Klausimas dėl nepasitikėjimo bus sprendžiamas po kelių savaičių. 


Šiame straipsnyje: sąvartynomokestisLapėsvartų

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių