Vandalai ir toliau daužo paviljonų stiklus

Kauniečiams jau įgriso nuolat matyti vandalų sudaužytus autobusų stotelių paviljonų stiklus, o juos prižiūrinti bendrovė teigia jų remontui kiekvieną savaitę skirianti pusantro tūkstančio litų.

Bendrovės „JCDecaux Lietuva" rinkodaros vadovas Baltijos šalims Vadimas Komarskis portalui sakė, kad Kaune kas savaitę yra išdaužoma vidutiniškai 10 visuomeninio transporto paviljonų.

„Kartais randame išdaužtą vieną stiklą, kartais - du, neretai - ir visą suniokotą paviljoną. Kasmet mūsų bendrovė patiria 300 tūkst. litų nuostolių visoje Lietuvoje. Kaune kasmet patiriame apie 80 tūkst. litų nuostolių. Kitaip tariant, kas savaitę Kauno visuomeninio transporto stotelių taisymas kainuoja 1500 litų", - teigė V.Komarskis.

Jis patikino, kad visos stotelės yra atnaujinamos, remontuojamos ir prižiūrimos bendrovės sąskaita, miesto savivaldybei tai nieko nekainuoja. Bendrovė savo nuostolius kompensuoja pajamomis, kurios gaunamos iš reklamos.

Kaune yra 215 visuomeninio transporto stotelių. Pasak bendrovės atstovo, nuolatinių vietų, kur dažniausiai apgadinami paviljonai, neužregistruota.

„Nėra nustatyta, kad kokiame nors Kauno mikrorajone apgadintų stotelių skaičius smarkiai skirtųsi iš kitų. Yra pastebėtas įdomus faktas: kituose didžiuosiuose šalies miestuose vitrinos, autobusų stotelių stiklai daužomi po nesėkmingų krepšinio varžybų, o Kaune visuomeniniams tikslams skirtas turtas niokojamas po pergalių", - aiškino V.Komarskis.

Anot jo, stotelės niokojamos visuose didžiuosiuose šalies miestuose, bet ypač dažnai - Panevėžyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių