Valstybė ryžosi kovai su „Akropoliu“

Paskutinę darbo dieną Vilniaus apskrities viršininko administracija vis tik suspėjo apskųsti teismo sprendimą, kuriuo bendrovei "Akropolis" leista už anksčiau įsigytą sklypą mokėti perpus mažesnę kainą.

Vilniaus apskrities viršininko administracijos Teisės departamento Juridinio poskyrio vedėja Zita Malova vakar vakare informavo, kad skundas pateiktas Vilniaus apygardos teismui. Šis skundą turėtų perduoti Apeliaciniam teismui.

"Manome, kad nepilnai ir nevisiškai įvertintos bylos aplinkybės. Negalima pakeisti sutartyje numatytos kainos praėjus 5 metams nuo sutarties sudarymo. 2005 m., kai buvo sudaromos sutartys, dar nebuvo didelio kainų šuolio ir jos buvo realios, žemė buvo įvertinta ir pirkėjas tuo metu sutiko su nustatyta kaina", – skunde nurodytus argumentus dėstė Z.Malova.

Anot jos, jei esamas teismo sprendimas įsigaliotų, atsirastų labai daug bylų, nes tiek gyventojai, tiek įmonės yra įsigiję turto per krizę ir už jį moka dalimis, o dabar yra nepatenkinti sumokėtomis kainomis ir norėtų jas susimažinti. Jos manymu, neteisinga ir neprotinga tik valstybės sąskaita mažinti sklypo kainą.

Vilniaus apskrities viršininko administracija skundą buvo parengusi dar antradienį, tačiau jo nespėjo pasirašyti likvidatorius Gintaras Sodeika.

Toliau valstybę byloje su "Akropoliu" atstovaus Nacionalinė žemės tarnyba, nes nuo liepos 1 d. Vilniaus apskrities viršininko administracija likviduojama.

 


Šiame straipsnyje: Akropolis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių