Valstybė planuoja bažnyčiai atiduoti dar šešis maldos namus

Vyriausybė planuoja bažnyčiai atiduoti nuosavybės teises į dar šešis maldos namus.

Pagal šiuo metu derinamą Vyriausybės nutarimo projektą, Vilniaus (Kalvarijos) Šv. Kryžiaus Atradimo parapijai turėtų būti perduotos nuosavybės teises į bažnyčią Vilniuje Kalvarijų gatvėje, Vilniaus Švč. M. Marijos Nekaltojo Prasidėjimo parapijai - į bažnyčią Sėlių gavėje, Tabariškių Šv. arkangelo Mykolo parapijai - į bažnyčią Šalčininkų rajone, Tabariškių kaime, Nemenčinės Šv. arkangelo Mykolo parapijai - į bažnyčią Vilniaus rajone, Nemenčinėje, Bažnyčios gatvėje,  Šilėnų Švč. M. Marijos parapijai - į bažnyčią Vilniaus rajone, Šilėnų kaime, ir Vilniaus (Naujosios Vilnios) Šv. Kazimiero parapijai - į bažnyčią Vilniuje, Palydovo gatvėje.

Anot Teisingumo ministerijos, 1948 metais šios bažnyčios buvo nacionalizuotos, bet paliktos religinėms bendruomenėms ir bendrijoms naudotis. Jos ir šiuo metu naudojamos pagal paskirtį.

Vasario 6 dieną Vyriausybės sprendimu du maldos namai Švenčionyse ir Šiauliuose perduoti stačiatikių ir katalikų parapijoms.


Šiame straipsnyje: bažnyčiaVilniuspastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

KATALIKE

KATALIKE portretas
GAL JAU GANA PATAIKAUTI TIEMS JUODASKVERNIAMS APSIMETELIAMS, MANAU, KAD JIE TURETU GRAZINTI VISUOMENEI DALI PASTATU AR IKURTI SENELIU NAMUS IR JUOS ISLAIKYTI
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių