Valstybė nacionalizuos Klaipėdos uoste esantį deviacijos įrenginį

Vyriausybė nutarė paimti visuomenės poreikiams Klaipėdos uosto teritorijoje esantį ir uosto plėtrai trukdantį privatiems asmenims priklausantį  hidrotechninį deviacijos įrenginį.

Ketvirtadienį Vyriausybė pripažino, kad prieš keletą metų privačių asmenų už simbolinę kainą įsigytas įrenginys yra nereikalingas, nenaudojamas ir trukdo uosto plėtrai.

„Matydami, kad šiuo metu vykstantis teismo procesas, kuriame aiškinamasi, ar įrenginio savininkai jį įsigijo teisėtai, gali ilgai užtrukti ir, labai panašu, kad jis tyčia vilkinamas, nutarėme imtis ryžtingų veiksmų – paimti įrenginį visuomenės poreikiams“, – teigė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Įrenginio kainą ir galimą kompensaciją savininkams įvertins nepriklausomi ekspertai. Perimtą įrenginį Klaipėdos jūrų uosto direkcija išmontuos. Jis trukdo uosto plėtrai ir planuojamo suskystintųjų dujų terminalo statybai.

2002 metais Laivybos paslaugų centro už 100 litų parduotas įrenginys atiteko tuomečio Uosto direkcijos teisės skyriaus vadovo Sauliaus Trečekausko žmonai Aurelijai Trečekauskienei.


Šiame straipsnyje: deviacijos įrenginys

NAUJAUSI KOMENTARAI

.....gal

.....gal portretas
Seniai reikėjo nacionalizuoti.

Ontė

Ontė portretas
Kaip atėjo-taip ir išėjo.

pažadukas

pažadukas portretas
nebūtų taip šalta, nupjaučiau tą bandūrą kur nors palei marių dugną ir nudrėbčiau tų privatizatorių namo kieme, o dar geriau - užmesčiau ant stogo - gal kitą kartą apetitas būtų kiek mažesnis...
VISI KOMENTARAI 8

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių