Valdžia žada renovuoti 60 sostinės mokyklų ir darželių

Nors miesto iždas skylėtas it rėtis, o savivaldybę smaugia šimtamilijoninės skolos bendrovėms,  Vilniaus valdžia žada rasti šių metų biudžete 26 mln. litų 60 ugdymo įstaigų renovacijai.

Iš viso užsimota per šiuos metus atnaujinti 25 bendrojo lavinimo mokyklas, 16 vaikų darželių ir dar 20 ugdymo įstaigų. Pastarosios būtų renovuojamos viešojo ir privataus sektorių partnerystės pagrindu. Mat šiuo projektu aktyviai domisi Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas.

Minėtoms 25 mokykloms savivaldybė iš biudžeto planuoja skirti apie 25 mln. litų, o 16 vaikų darželių – 0,7 mln. litų. Tačiau tai sudarytų vos 15 proc. visos renovacijai būtinos sumos. Mat paskaičiuota, kad vienos mokyklos atnaujinimas kainuoja 2,5-3 mln. litų. Likusią sumos dalį, apie 150 mln. litų, tikimasi gauti iš Vyriausybės. 

Kiekvieno objekto renovacijai savivaldybė ketina skelbti atskirus konkursus. Vilniaus mero Viliaus Navicko tikinimu, renovacija domisi ne viena statybos bendrovė. Esą kiekvienąkart skelbiant konkursą mokyklos ar darželio atnaujinimui sulaukiama po 10-12 dalyvių paraiškų. 

„Tačiau reikia neužmiršti, kad vaikų skaičius tiek mokyklose, tiek darželiuose keičiasi. Estijos pavyzdys tai įrodo: šiais metais sostinėje, Taline, teks uždaryti apie 30 proc. visų mokyklų. Jeigu mes dabar atnaujinsime visas Vilniaus mokyklas, galbūt ir mums po kokių šešerių metų teks dalį jų uždaryti. Todėl mes intensyviai svarstome galimybę dalį patalpų darželiams ar mokykloms nuomotis, o kai šių nebereiks – jas galbūt galėsime paversti pensionatu ar senelių namais“, - idėjomis dalijosi V.Navickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių