Valdovų rūmų Tūkstantmečio projekte gali nebūti

Trečiadienį Seimo ekonomikos komitetas pritarė siūlymui kitų metų biudžeto išlaidas mažinti karpant finansavimą Valdovų rūmams. Siūlymą apkarpyti biudžetą pateikė parlamentaras Julius Veselka.

Anot J.Veselkos, Valdovų rūmams kitų metų biudžete numatytą 32 mln. litų sumą galima sumažinti perpus.

Tūkstantmečio pagrindinis projektas su svarbiausiomis parodomis, su Prezidentūros planuojamais užsienio svečių priėmimais, tiesiog neįvyktų“, – lrt.lt komentavo dabartinis Valdovų rūmų direktorius Vydas Dolinskas.

Kaip lrt.lt teigė Valdovų rūmų atkūrimo projekto vyr. koordinatorius Audronis Katilius, perpus sumažinus finansavimą „iškart sustotų statybos darbai“. O kai bus patvirtinta nauja Valdovų rūmų finansavimo suma, ketinama, pasak A. Katiliaus, „susėsti su statytojais ir žiūrėti, ką su ta suma bus galima padaryti“.  

J. Veselka biudžeto išlaidas pasiūlė sužinti mažiau lėšų skiriant ir ministerijų pastatų remontui.

„Šiuos pinigus būtų galima kitaip panaudoti, skirti juos gydymo įstaigų, mokyklų atnaujinimui“, – teigė J. Veselka.

Siūlymai mažinti Valdovų rūmų finansavimą buvo pasigirdę dar pernai, svarstant šių metų biudžetą, bet premjeras Gediminas Kirkilas tuomet sakė, kad sutaupyta suma nebūtų reikšminga.

Beveik 200 mln. litų kainavę Valdovų rūmai rugsėjo mėnesį buvo atsidūrę dėmesio centre dėl esą nelegaliai vykdomų statybos darbų.
 
Susiję straipsniai:
Valdovų rūmai ieško valdovo
Valdovų rūmams detaliojo plano nereikia


Šiame straipsnyje: Valdovų rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių