Valdovų rūmams palikti 8 mln. litų

Iš šiemet numatytų 16 mln. litų Valdovų rūmams teks ne daugiau kaip pusė šios sumos. Kitus pinigus kultūros ministras jau padalijo bibliotekoms, muziejui ir teatrui.
Ministras Arūnas Gelūnas šią savaitę perskirstė Valdovų rūmų statybai skirtus asignavimus.
Kaip BNS informavo ministerijos Finansų ir turto valdymo skyriaus vedėja Veronika Virganavičiūtė, iš viso perskirstyti 7 mln. 347 tūkst. litų.

Anot jos, pinigai iš Valdovų rūmų paimami įstrigus jų statybai.

"Kaip žinote, dabar vyksta projektavimo darbai, projektas atskiriamas į dvi dalis. Kol šis darbas nebaigtas, negali toliau vykti ir statybos. Mūsų turimais duomenimis, iki metų pabaigos Valdovų rūmams gali būti panaudoti tik 8 mln. litų", - BNS sakė V.Virganavičiūtė.

"Kiti mūsų objektai taip pat svarbūs, ir juos reikia baigti", - teigė ministerijos atstovė.
Pagal A.Gelūno įsakymą, didžiausią sumą iš Valdovų rūmams numatytų asignavimų gaus Kauno valstybinis dramos teatras. Jo rekonstrukcijai papildomai bus skirta 4,14 mln. litų. Iš viso teatras šiemet tam tikslui galės išleisti 11,67 mln. litų.

Maironio lietuvių literatūros muziejaus Kaune rekonstrukcijai papildomai skirti 2 mln. litų. Muziejus iš viso pastatui remontuoti šiemet galės skirti 3,5 mln. litų.
Šiaulių apskrities P.Višinskio viešoji biblioteka pastatui atnaujinti papildomai gaus 1,2 mln. litų. Tokiu būdu jos rekonstrukcijos biudžetas šiemet sudarys 3,2 mln. litų.

Birželį kultūros ministras iš Valdovų rūmams numatytų lėšų 653 tūkst. litų skyrė Žydų bibliotekai.

Statybos darbai Valdovų rūmuose sustabdyti šių metų pradžioje, kai Viešųjų pirkimų tarnyba sutartyje su statybos rangovu Panevėžio statybos trestu (PST) aptiko daug pažeidimų ir pareikalavo sutartį nutraukti. Šiuo metu rengiami du projektai, kad būtų galima vieną dalį rūmų baigti statyti ir atiduoti naudoti. Kita rūmų dalis būtų atkurta vėliau.

Valdovų rūmų atstatymo kaina per dešimtmetį pabrango daugiau nei tris kartus - nuo 114 iki 367 mln. litų. Dėl galimų įstatymų pažeidimų kreiptasi į Generalinę prokuratūrą.
Už rūmų atstatymą atsakinga Vilniaus pilių direkcija teigia, kad galutinai baigti brangiausią Lietuvoje istorinį reprezentacinį muziejų, pirminiais skaičiavimais, reikėtų dar apie 110 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Valdovų rūmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuva palauks

Lietuva palauks portretas
kitamet nebus eurobasket, nereikes statyti nauju arenu, tikrai galima numatyti reikalinga suma be problemu.

nereikia

nereikia portretas
jokių papildomų asignacijų AMB rūmams, tai tiesioginis žmonių apiplėšimas, ir be jų turime kam skirti pinigų - argi nereikia atnaujinti kelių, tiltų, mokyklų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių