Valdininkai gatvių valytojus nubaudė už vangumą ir prastą darbą

Daugybės priekaištų dėl nevalomų kelkraščių iš miestiečių ir politikų sulaukę valdininkai net baudomis paragino valytojus dirbti greičiau.

Klaipėdiečiai ir miesto tarybos nariai valdininkus dėl per žiemą prie šaligatvių susikaupusių smėlio ir druskų sąnašų nevalymo ėmė atakuoti vos nutirpo sniegas.

Tačiau kelias savaites buvo aiškinama, kad valyti negalima, nes užšaltų technika, o sausuoju būdu to daryti neapsimoka, nes dulkės tik bus pakeliamos į orą ir nusės kitoje vietoje.

„Kai tik pagerėjo oro sąlygos, jos tapo tinkamos mechanizuotam gatvių valymui, valytojai išvažiavo į gatves. Pagrindinės miesto gatvės jau baigiamos valyti, o kitos, tikimės, nuo smėlio ir druskų sąnašų bus išvalytos vėliausiai per dvi savaites“, - teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irenas Šakalienė.

Dviejų rangovų, kurie yra laimėję mechanizuotų gatvių valymo konkursą, darbu valdininkai nebuvo patenkinti, todėl jiems skirtos baudos – po 800 litų.

„Jos skirtos už tai, kad valytojai dirbo tikrai vangiai. Pagal sutartį miestą turi valyti po tris kiekvieno rangovo mašinas, o jie buvo išleidę tik po vieną. Pati važiavau, tikrinau, mačiau. Mes negalime leisti rangovams dirbti taip, kad jiems būtų patogiau. Yra sutartis, kurios privaloma laikytis“, - kategoriška buvo I.Šakalienė.

Baudos skirtos ir už tai, kad valytojai dirbo nekokybiškai. Esą prie šaligatvių smėlio ir druskų sąnašos buvo išvalytos gerai, tačiau salelėse tarp skiriamųjų eismo juostų – ne.

„Manau, kad išvalyti visą miestą užtektų ir savaites, tačiau sakau, kad numatome dviejų savaičių terminą. Apsidraudžiame, jei atsitiktų kokių nors nesklandumų“, - pabrėžė vedėja.

Ji negalėjo pasakyti, kiek miestui kainuos gatvių išvalymas nuo smėlio ir druskų sankaupų, nes bus mokoma už faktiškai atliktus darbus, o jie dar nėra baigti.


Šiame straipsnyje: gatvių valymaskelkraščiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Klaipėdos meras Grubliauskas mažiausiai du kartus važiuodamas į darbą iš Melnragės (kur gyvena) į Klaipėdą, net nepastebi, kad miškelis prie jo namo virto jau nebe šiukšlynu, o dvokiančiu sąvartynu. Jei tarybiniais metais Klaipėdos vykdomajame komitete dirbo 40 klerkų, tai šiandien jų yra per 600 ir pakliūti pas juos neįmanoma, nes reikia specialaus leidimo ir tai naudinga patiems biurokratams, kad nekas nematytų, jog klerkai neturi ką veikti. Galėtų Grubliauskas išvaryti tuos bezdelnikus išvalyti nuo šiukšlių mišką prie mero namų, - bent naudos būtų. Beje, kai dar Melnragėje buvo seniūnija su girtuokle seniūne, tokio šiukšlyno tikrai nebuvo. Dabar miškelis prie autobuso stoties užverstas plastmasiniais buteliais, krūmai prie viešbučio "Morena" rodo, kad viešbučio darbuotojai ir gyventojai visas šiukšles išmeta per langus. Apie tai, kad kopos prie jūros jau primena Klaipėdos sąvartyną ir kalbėti nereikia. Melnragės pliažas nuo žiemos pavirto šunšūdžių kaupykla. Įdomu pro kur savo svečius prie jūros veda meras Grubliauskas su Grubliauskiene ir Grubliauskiukais, nes takas prie jūros yra užpustytas smėliu. Matyt taip merui gražiau, o gal jis net nežino, kad kelių priežiūros tarnyba turi specialius nedidelius buldozeriukus-valytuvus? O gal mužikas visada ir visur lieka mužiku, nes jam malonu gyventi smirdančiame šiūkšlyne, betvarkėje, nes tų dalykų jis nei mato, nei užuodžia...

ar valo

ar valo portretas
silutes pl. gatve valantis automobilis nevirsijo leistino greicio - vale 40-45 km/h greiciu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių