Valdininkai gali mokytis tik kurortuose

Vilniaus miesto savivaldybės tarnautojai bendravimo su gyventojais įgūdžius gali tobulinti tik Trakuose, Druskininkuose arba Utenos apskrityje ir ne mažiau kaip trijų žvaigždučių komforto lygio viešbučių konferencijų salėse.

Taip nurodyta savivaldybės paskelbto atviro supaprastinto konkurso sąlygose. Jose yra ir mokymo dalyviams skirtas valgiaraštis.

Lapkričio viduryje sostinės savivaldybė paskelbė konkursą psichologijos ir bendravimo įgūdžių tobulinimo mokymo paslaugoms pirkti. Tarnautojus norima pamokyti aptarnauti interesantus, spręsti konfliktines situacijas, valdyti stresą, tarnybinio protokolo ir diplomatijos, derybų meno, viešųjų ryšių ir bendravimo su žiniasklaida, vadovavimo etikos ir planavimo.

Mokymai truktų metus. Būtų sudarytos aštuonios tarnautojų grupės po 15-20 žmonių. Iš viso planuojama apmokyti 125 darbuotojus. Vieno dalyko mokymai truktų 16 akademinių valandų.

Konkurso sąlygose taip pat nurodyta, jog paslaugos tiekėjas privalo „užtikrinti, kad mokymai organizuojami specialiose mokymams pritaikytose patalpose - ne mažiau kaip trijų žvaigždučių komforto lygio viešbučių konferencijų salėse arba joms lygiavertėse“.
„Išvažiuojamieji mokymai turi vykti Trakuose arba Druskininkuose ar Utenos apskrityje po 2 dienas (1 nakvynė) po 8 akademines valandas, iš viso 16 dienų, 128 akademinės valandos“, - skelbia savivaldybė.

Tarp reikalavimų konkurso dalyviams įrašytas ir maisto ir gėrimų teikimas seminarų metu. Per kavos pertraukėles mokymų dalyvius privalu vaišinti sultimis, kava, arbata, gazuotu ir negazuotu mineraliniu vandeniu, pyragaičiais, šviežiu vaisių asorti, vieno kąsnio sumuštiniais.

Pietums privalu patiekti salotų, sriubos, karštą patiekalą, desertą, gaiviųjų gėrimų. Vakarienei numatytas karštas patiekalas, desertas ir gėrimai.

Aiškindami konkurso sąlygas, savivaldybės atstovai BNS teigė, kad Vilniuje surengti mokymai nebūtų tokie efektyvūs, kaip Trakuose ar Druskininkuose.

„Ankstesnių metų patirtis parodė, kad mokymai darbo vietoje ar Vilniuje nėra efektyvūs, nes darbuotojai negali atsiriboti nuo kasdieninių darbų ir per mokymų pertraukėles grįžta į darbą, vėliau nebegrįžta tęsti mokslų. Siekdami efektyvesnių mokymų (darbuotojai bus įpareigoti dalyvauti, taip pat tai papildoma motyvavimo priemonė) nusprendėme juos organizuoti ne Vilniaus mieste“, - rašoma BNS atsiųstame paaiškinime.

Anot jo, Trakai, Druskininkai arba Utenos apskritis pasirinkti kaip arčiausiai Vilniaus esantys miestai ir regionas, kur yra pakankamai daug ir geros kokybės mokymams pritaikytų patalpų, o atstumas nuo Vilniaus nėra didelis.

Savivaldybė pabrėžė, kad mokymams „Savivaldybės lėšos nebus naudojamos, visas projekto finansavimas skirtas iš ES Socialinio fondo“. Galutinė jų kaina bus aiški įvykdžius paslaugų viešuosius pirkimus.

Dalyvių mokymo, nakvynės, transporto ir maitinimo išlaidos bus padengtos iš projekto lėšų, kurias skyrė ES Socialinis fondas.

Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė spaudai Aušra Pocienė, paprašyta pakomentuoti minėtą sostinės savivaldybės konkursą, teigė, kad konkrečių vietų  nurodymas „atrodo kiek neįprastai“.

Jos teigimu, perkančioji organizacija turėtų pagrįsti šios sąlygos būtinumą.


Šiame straipsnyje: valdininkaimokymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių