Valdančioji koalicija Kauno savivaldybėje lieka su minimalia dauguma

Ketvirtadienį miesto tarybos nariai Stasys Žirgulis ir Jūratė Matekonienė paskelbė pasitraukiantys iš valdančiosios Sėkmės koalicijos, Liberalų sąjūdžio frakcijos ir partijos.

„Neisime niekur. Būsime nepriklausomi, su savo nuomonėmis“, – taip situaciją komentavo tarybos narė Jūratė Matekonienė. Abu politikai pareiškė apie savo pasitraukimą tuomet, kai buvo svarstomas Kauno 2-soios klinikinės ligoninės direktoriaus Tautvydo Jankausko atleidimo klausimas, kuriam jie nepritarė.

Abu tarybos nariai tikino, kad tai buvo paskutinis lašas jų kantrybės taurėje. „Nusibodo įstatymų nepaisymas, ir tai pasiekė ribą“, – sakė S.Žirgulis. Jis tik pabrėžė išeinantis be jokių pretenzijų Liberalų sąjūdžio partijai. S.Žirgulis kol kas savo planų neatskleidė, bet prisipažino svarstantis apie pasitraukimą iš politinio gyvenimo. S.Žirgulio ir J.Matekonienės nuomonės pastaruoju metu neretai skyrėsi nuo frakcijos ir Sėkmės koalicijos pozicijos.

„Politinio turizmo įkarštis ateina. Visi ieško, kur jiems geriau“, – situaciją apibūdino Liberalų sąjūdžio Kauno skyriaus pirmininkas miesto vicemeras Rimantas Mikaitis. Liberalų sąjūdžio frakcijai taryboje priklausantys R.Mikaitis ir Justinas Krėpšta toliau lieka koalicijoje.

Valdančiąją daugumą sudarantys konservatoriai šio dviejų politikų pasitraukimo nesureikšmino ir tikino, kad koalicija išlieka stabili.

„Koalicijoje yra 21 tarybos narys, dar vasarą pasirašytas paramos koalicijai susitarimas su „Tvarkos ir teisingumo“ partijos frakcija, kurioje yra keturi tarybos nariai. Nekyla abejonių, kad koalicija lieka stabili ir tvirta“, – sakė meras Andrius Kupčinskas.

Dabar valdančiojoje koalicijoje yra 21 tarybos narys iš 41. Jai priklauso septyniolika Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų, du Lietuvos liberalų sąjūdžio ir du partijos „Jaunoji Lietuva“ nariai. Vasarą praradę socialdemokratų paramą, konservatoriai sutarė su „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos nariais, kad šie rems Sėkmės koaliciją. Už tai „tvarkietei“ Loretai Kekienei patikėtas vicemerės postas, o į administracijos direktoriaus pavaduotojo postą delegavo Algirdą Verbicką. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių