Vakarinio aplinkkelio statyba įsibėgėja

Kalbos apie Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybas nutilo, tačiau darbininkams dabar pats veiklos įkarštis. Iki švenčių skubama užbaigti kai kuriuos L.Asanavičiūtės gatvės viaduko statybų darbus.

Užbaigtos aplinkkelių sistemos iki šiol neturinčioje sostinėje vakarinio aplinkkelio II statybos etapo darbai buvo pradėti rugpjūtį. Juos per 33 mėnesius nuo šių metų liepos, kai buvo pasirašyta sutartis, už 139,7 mln. litų (be PVM) kartu su partneriais vykdo bendrovė „Kauno tiltai“.

Baigus statyti aplinkkelį, Vilniuje turėtų gerokai sumažėti transporto kamščių, automobilių srautus tikimasi nukreipti nuo miesto centro.

„Kauno tiltų“ techninio direktoriaus pavaduotojas Romualdas Kančaitis „Vilniaus dienai“ tvirtino, kad nuo darbų pradžios didžiausios pajėgos buvo mestos atlikti žemės darbus.

„Nuo statybų darbų pradžios iki dabar sparčiai vykdomi žemės darbai. Iki šios dienos yra iškasta apie 300 tūkst. kubinių metrų grunto, tai beveik trečdalis visų numatytų projekte atlikti žemės darbų. Žemės darbai vykdomi visame II etapo statybos ruože. Iš viso vakarinio aplinkkelio statybose dirba apie 60 kelių ir tiltų statybos technikos ir mechanizmų, įvairių ekskavatorių, buldozerių, savivarčių, autogreiderių, apie 200 žmonių komanda“, - tvirtino už Vakarinio aplinkkelio statybas atsakingas R.Kančaitis.

Pasak R.Kančaičio, II aplinkkelio statybos etape net apie 85 proc. naujojo kelio ruožo yra suprojektuota iškasoje, kurios gylis svyruoja nuo 4 iki 7 metrų. Tad būtent šiems darbams tenka skirti daugiausiai laiko ir pajėgų.

Pirmuosius žemės darbus atlikę specialistai leido pradėti viaduko L.Asanavičiūtės gatvėje statybas. Anot pašnekovo, šiuo metu jau įrengti viaduko atramų pamatai, o iki šio mėnesio pabaigos planuojama užbetonuoti vieną krantinę atramą.

„Iki šio laiko ties L.Asanavičiutės gatve yra rekonstruota viena dujotiekio atšaka, gruodžio pradžioje buvo pradėti tolimesni dujotiekio rekonstravimo darbai. Taip pat rekonstruojamos buitinės nuotekų atšakos, patenkančios į vakarinio aplinkkelio ir jungiamųjų kelių zonas. Nuo rugsėjo vidurio pradėti vykdyti lietaus nuotekų surinkimo sistemos darbai, jie vykdomi iki šiol, paklotos įvairių diametrų vamzdžių dalys, per šiuos vamzdžius tekės lietaus vanduo“, - apie darbų eigą pasakojo „Kauno tiltų“ atstovas.

Jis pažymi, kad pirmuosius darbus stengiamasi atlikti itin atsakingai ir kruopščiai, mat nuo to priklausys viso aplinkkelio kokybė ir tolimesnių darbų sėkmė.

„Iki artėjančių švenčių planuojama atlikti apie 50 proc. 10 kV elektros linijos rekonstravimo darbų, vykdomi ryšių komunikacijų iškėlimo darbai. Prieš keletą savaičių nuo vakarinio aplinkkelio I etapo pabaigos 140 m ilgio ruože bei atskirose L. Asanavičiutės sankryžos jungtyse jau pradėtos rengti kelio dangos konstrukcijos“, - būsimus darbus pristatė pašnekovas.

Jis patikino, kad kol kas darbai vykdomi neatsiliekant nuo darbų vykdymo grafiko.  Visą vakarinį aplinkkelį sudaro trys etapai: pirmasis – jau baigta Lazdynų tilto rekonstrukcija ir kelio nuo Oslo iki L.Asanavičiūtės gatvės statyba, antrasis – kelio nuo L.Asanavičiūtės iki Ozo gatvės statyba.

Trečiasis etapas, kurį vykdyti planuojama ne anksčiau kaip 2013 m., tada kelias nusidrieks nuo Ozo gatvės iki Ukmergės gatvės, kuri veda į Panevėžį.

Pasibaigus statybos darbams, visiškai bus sutvarkyta gatvės aplinka, įdiegtos aplinkosaugos ir eismo organizavimo priemonės: kelio ženklai, atšvaitai, signaliniai stulpeliai, automobiliniai atitvarai, važiuojamosios dalies ženklinimas ir šviesoforinis valdymas.


Šiame straipsnyje: Vakarinis aplinkkelis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Marius

Marius portretas
Ech, daugiau neišeis su Motoroleriu gasdinti pencininkų auros gatvėje kuri buvo sulyginta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių