Vairuotojams sostinėje – nemokami autobusų maršrutai

Prieš mėnesį Vilniaus senamiestyje startavę du nauji maršrutai (Nr. 88 ir Nr. 89) didelių keleivių srautų nesulaukė. Tačiau trečiadienį sostinės savivaldybėje jiems mestas gelbėjimo ratas – dar šį mėnesį turėtų įsigalioti naujovė, leisianti su automobilių stovėjimo aikštelėje gautu bilietu šiais maršrutais vairuotojams važiuoti nemokamai.

Kaip informavo savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ vadovas Gintas Bliuvas, nauja tvarka leistų pastatyti automobilį miesto centre esančiose aikštelėse ir su gautu bilietu maršrutais važinėtis tiek, kiek laiko pastatytas automobilis.

Kol kas kalbama apie daugiaaukštę Tilto gatvėje ir požeminę Gedimino prospekte esančias automobilių statymo aikšteles. Vėliau, pasak G. Bliuvo, bus svarstoma galimybė tokią tvarką įvesti ir daugiaaukštėje Tymo kvartale bei prie Seimo esančiose aikštelėse. „Pritarimas [savivaldybėje] gautas, reikia tik viską suderinti“, – lrt.lt teigė G. Bliuvas.

Šią savaitę taip pat buvo skelbta, kad Tilto gatvėje ir Gedimino prospekte esančiose aikštelėse nuo lapkričio 1-osios automobilių stovėjimas kainuos pigiau – 2 Lt už valandą. Automobilių statymas Gedimino prospekte iki šiol kainavo 4 Lt/val., o Tilto gatvėje – 3 Lt/val, o aikštelės buvo mažai naudojamos.

Jau anksčiau pranešta, kad nauji – Nr. 88 ir Nr. 89 – maršrutai driekiasi Goštauto, Maironio gatvėmis iki Rotušės ir sujungia tris dideles automobilių statymo aikšteles: prie Seimo, požeminę Gedimino prospekte, daugiaaukštę Tilto gatvėje ir Tymo kvartale. Naujais maršrutais kursuoja keturios ekologiškos transporto priemonės. Senamiesčio maršrutuose važinėjančiuose autobusiukuose galioja mėnesiniai ir vienkartiniai viešojo transporto bilietai, įrengta e. bilieto sistema.


Šiame straipsnyje: autobusaiVilniussenamiestis

NAUJAUSI KOMENTARAI

asmenybe

asmenybe portretas
Del to, kad ponai vazineja masinomis.

Justas

Justas portretas
Kas yra ta e-bilieto sistema? :D Vilniuje mėnesinis bilietas ir e-bilietas yra vienas ir tas pats dalykas. Visa sistema, kurią jis naudoja - kontrolierius su kompiuteriuku. Tai čia po kontrolierių gal įdiegė?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių