Vairavimo ypatumai Vilniuje jau ir Youtube.com

Pasivažinėjimas Vilniaus gatvėmis tampa iššūkiu net ir patyrusiems vairuotojams. Atrodo, kad sostinės gatvėse važinėja vairuotojai, kuriems futbolo taisyklės svarbesnės nei saugaus eismo reikalavimai.

Tokia nuomonė gali susidaryti pasižiūrėjus vaizdo medžiagą video portale Youtube. Pilietiškai nusiteikusių sostinės vairuotojų vaizdo klipuose - aibė Kelių eismo taisyklių pažeidimų, o išvada viena: Vilniaus gatvėse galioja taisyklė - apsimeti, kad važiuoji į kairę ir staiga suki į dešinę.

Filmuotoje medžiagoje dažniausiai pasikartojantis pažeidimas - posūkio signalo nepaisymas. Pasirodo, vairuotojai ne tik nerodo jo prieš sukant ar persirikiuojant, bet dažnai pasielgia priešingai.

Vaizdo klipe įamžinti Volkswagen autobusiuko vairuotojo veiksmai - puiki kasdieninio Vilniaus gatvių vaizdo iliustracija. Automobilio vairuotojas rodo posūkį į kairę, staiga kerta ištisinę liniją ir persirikiuoja į dešinę eismo juostą, iš kurios įlekia į sankryžą ir staiga vėl suka į kairę.

Netrūksta ir „susipykusių“ su spalvomis. Vairuotojai važiuoja degant raudonam šviesoforo signalui, staiga keičia važiavimo kryptį, automobilius palieka neleistinose vietose.

Įspūdingiausi vaizdai - žiedinėse sankryžose. Čia kai kuriems vairuotojams išnyksta eismo juostos, o vairavimas primena elgesį žiedinių lenktynių trasoje. Tiesa, kai kurie iš jų dar spėja bent jau teisingai posūkio signalus perjunginėti, tik dėl manevrų gausos ne kiekvienas juos gali pastebėti...



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių