Vaikų gegužinė – tik kantriausiems

Sekmadienio vidurdienį Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje klegėjo gausus būrys vaikų. Čia vyko folkloro festivalio „Atataria lamzdžiai" renginys - vaikų gegužinė.

Kauniečiams ir po senamiestį keliaujantiems turistams iš užsienio koncertavo aštuoni vaikų folkloro kolektyvai, pavieniai atlikėjai, folkloro koletyvo „Ratilėlis" šeimų grupė, taip pat gausus būrys laureatų iš folkloro konkursų „Tramtatulis" ir „Patrepsynė".

Kiekvieno, užsukusiojo į muziejaus kiemelį ausį džiugino senovinės apeiginės lietuvių liaudies dainos. Šokio sukūryje sukęsi vaikai nesikuklino pašokdinti ir žiūrovų.

Ne vieno į Ryšių istorijos muziejaus kiemelį užsukusio svečio akis ir fotoaparatas krypo į „Ratilėlio" šeimų grupę. Šis kolektyvas įdomi tuo, kad čia muzikuoti ir koncertuosi susirenka tėveliai su įvairaus amžiaus vaikais - nuo darželinikų iki paauglių. Jauniausiasm kolektyvo nariui - šiek tiek daugiau nei vieneri.

Deja, šventės dalyviams teko pajusti ne vien smagų šventės šurmulį, bet ir organizatorių aplaidumą. Renginį organizavo Kauno tautinės kultūros centas. Kai kurie kolektyvai koncertavo daugiau nei pusvalandį, tuo tarpu kitiems organizatoriai liepė gerokai patrumpinti savo repertuarą. Į koncerto pradžią 12 val. susirinkę mažiausieji atlikėjai savo eilės pasirodyti scenoje laukė daugiau kaip dvi valandas, nes programa gerokai užsitęsė. Kai kurie savo solinių numerių net negalėjo parodyti, nes programą liepta trumpinti.

Tautinės kultūros centro metodininkė Vilma Čiplytė aiškino, kad programa užsitęsė, nes esą kai kurie kolektyvai nepateikė savo programos. Deja, koncerto dalyvių niekas apie renginio trukmę net neįspėjo, o paskutinieji koncertavę vaikai iš nuovargio nebenorėjo šypsotis. Nepatenkinti renginio organizavimu buvo ir kai kurie žiūrovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių